Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti na splitskoj rivi: Ovo se ne smije podcijeniti

Riva

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su danas tijekom šetnje po splitskoj rivi te se subotnji dvoboj regionalne lige s Mornarom neće odigrati.

Priopćenjem je reagirao i Hrvatski vaterpolski savez:

“Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza te u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv.

U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje nikada nismo imali nikakve izgrede, napade na sportaše ili njihov stožer. Uostalom, i ovaj napad se dogodio izvan ikakve moguće ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vrijeme sportaša.

Ono čemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose između svih sudionika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekt zajedničkog sportskog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike.

S druge strane, ovo što se dogodilo nikako niti mi u vaterpolskoj zajednici ne smijemo podcijeniti, te i nas obvezuje napraviti sa svoje strane dodatan napor da se ovakvo što više nikad i nigdje ne ponovi,” izjavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: , ,