Vaterpolisti se vratili iz Australije; Tucak o Slovacima: “Iako smo favoriti, oprez treba postojati, jer ulog je Europsko prvenstvo”

Tucak, Vaterpolo

Tucak, VaterpoloHrvatski vaterpolski reprezentativci vratili su se iz Australije, gdje su u sklopu prestižnog sportskog događaja BHP Billiton Aquatic Super Series u Perthu odradili treninge s domaćinima Australcima i Rusima.

Odigrali su i dvije prijateljske utakmice s domaćinima od kojih je prva, nakon napete borbe, završila pobjedom domaćina rezultatom 12:9, dok je druga završila neriješenim rezultatom 9:9.

“U Australiji smo odradili dobre treninge i sparing. Poremetile su nas ozljede i bolesti igrača koji su izostali i nisu išli na put. Imali smo problema i s Androm Bušljom, koji ima upalu tetive ramena, te Sandra Sukna, koji je imao virozu, nismo bili u mogućnosti provesti cijeli zacrtani plan kako smo htjeli,” izjavio je nakon povratka izbornik Ivica Tucak, dodavši: “Utakmica sa Slovačkom nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica, ulog je Europsko prvenstvo. Iako smo favoriti, jedan zaista velik oprez mora postojati, a ukoliko ih podcijenimo može nam pričinjavati velike probleme. Za pripreme se nadamo da ćemo biti kompletni.”

Hrvatska - Australija, BHP Billiton Aquatic Super SeriesNakon napornih treninga u Australiji, vaterpolisti se u Zagrebu okupljaju u četvrtak, 13. veljače, kada će večernjim treningom započeti pripreme za prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje ih očekuje 15. veljače u Slovačkoj. Uzvratna utakmica protiv Slovačke na rasporedu je 1. ožujka na domaćem terenu na bazenu u Gružu u Dubrovniku.

“Na utakmicama s Australijom je bila zaista prelijepa atmosfera. Došlo je dosta hrvatskih navijača, naših iseljenika koji su bili jako glasni u navijanju tako da smo imali i tog dodatnog igrača kao podršku. Lijepo je vidjeti generacije naših ljudi koji su sreću potražili u Australiji kako svim srcem navijaju za hrvatsku reprezentaciju. Na žalost, zbog objektivnih okolnosti, izostanka nekolicine naših najvažnijih igrača, ozljedama i umorom od dosta zahtjevnog putovanja, nismo im se ovog puta uspjeli odužiti pobjedama,” izjavio je reprezentativac Duje Živković. (Foto: BHP Billiton Aquatic Super Series)

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar