Vatreni ponedjeljak: Krama, Sosa i Majer dobili Trio Gušt

Vatreni ponedjeljak

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza održan je cjelodnevni događaj Vatreni ponedjeljak, na kojemu su se hrvatski reprezentativci družili s brojnim navijačima i odmjerili snage u uličnom nogometu.

U odličnoj atmosferi u zagrebačkom City Centru One West, hrvatski nogometni reprezentativci priuštili su svojim obožavateljima, a stiglo ih je čak nekoliko tisuća, dan za pamćenje.

Vatreni su zaigrali turnir “Street football powered by PSK”, a pobjedu u uličnom nogometu su naposljetku odnijeli Andrej Kramarić, Borna Sosa i Lovro Majer, predvođeni izbornicom Ivom Olivari. U finalu su svladali velemajstore iz veznog reda – Luku Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića. Kako su i najavili, na terenu su svi “grizli” protiv svih, tako da sportskih uzbuđenja nipošto nije nedostajalo.

Izabranici Zlatka Dalića tom su se prigodom družili ponajviše s najmlađim navijačima te su strpljivo potpisivali autograme i fotografirali se stvarajući nezaboravne uspomene.

Dan koji se pokazao pravom promocijom Vatrenih zaključen je i formalnim dogovorom suradnje s trgovinom Sport Vision: ugovor su službeno potpisali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik Uprave Sport Visiona za Hrvatsku Zdravko Vuko.

Krasnu večer s navijačima upotpunili su Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Joško Gvardiol i Dominik Livaković koji su u trgovini Sport Vision više od sat vremena strpljivo potpisivali memorabilije navijača koji su više sati čekali na svoj red.

Vatreni ponedjeljak ujedno je bio prilika za predstavljanje nove web trgovine Hrvatskog nogometnog saveza, koja je dostupna na adresi shop.hns.family, a u kojoj navijači mogu pronaći prošireni asortiman proizvoda povezanih s hrvatskom reprezentacijom i HNS-om.

Uz brojne sadržaje za najmlađe, uz pokroviteljstvo PSK posjetitelji su mogli tijekom cijelog radnog dana besplatno obaviti medicinske pretrage važne za zdravo bavljenje sportom, piše hns-cff.hr.

“Predivan je osjećaj, drago mi je da sam ovdje. Uvijek se lijepo ovako okupiti, mnogo nam znači podrška navijača, moramo se držati zajedno”, istaknuo je Josip Šutalo. Dobro raspoloženje važno je uoči susreta s Latvijom i Armenijom, dodao je Bruno Petković: “Odlična stvar za atmosferu, sada nam je važan svaki bod. A Mandžukić, Olić i Ćorluka mogu nam biti primjer i u ovakvim stvarima, to je jedini put kojim možemo napredovati”.

Mnogi su Vatreni svoj nogometni put počeli upravo ovakvim utakmicama. “Drago mi je da ima djece, da smo došli uveličati ovaj projekt. Naša prva ljubav je ovakav ulični nogomet”, kaže Josip Juranović, a nadovezao se Petar Musa“Došli smo se zabaviti, obradovati ljude koji su došli u ovako velikom broju. Sretni smo kada smo svi zajedno”.

Vatreni iduću utakmicu igraju u Rijeci, što je poseban doživljaj za mladog Matiju Frigana: “Osjećam se odlično, dobro sam prihvaćen među Vatrenima. Svaki je nogometaš ovako počeo i lijepo se ponekad vratiti malim golovima, a najljepše bi mi bilo sada zaigrati za Hrvatsku na Rujevici”.

Na terenu kod City Centra One West uživao je i Martin Erlić“Ovo je dan za druženje s navijačima, pogotovo najmlađima. Ne pamtim kada sam zadnji put igrao s ovakvim zadovoljstvom, baš je lijep događaj”. U Zagreb se pak nakon odlaska iz Dinama u Feyenoord brzo vratio Luka Ivanušec“Bilo je zanimljivo za gledatelje, i lijepo je vratiti se na male golove. To je nama prva ljubav, baš užitak. Lijepo da su se skupili i djeca i odrasli i podržali cijelu priču”.

Na druženju navijača i reprezentativaca još se jednom pokazalo koliku podršku Vatreni uživaju u domovini. “Bilo je lijepo, drago mi je da se odazvalo mnogo ljudi, siguran sam da mladima to mnogo znači, a mi smo pružili dobre partije. Lijepo je vidjeti da su ljudi sretni. Ne štedimo se niti na ovakvim okupljanjima, zato i jesmo uspješni”, prokomentirao je Borna Sosa, prenosi hns-cff.hr.

DRUŠTVENE MREŽE