Vatreni posljednju provjeru prije Svjetskog prvenstva imaju u Rijadu

Vatreni Hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će u Rijadu, 16. studenoga, prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije.

Bit će to posljednja provjera Vatrenih uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu Kataru. Saudijska Arabija je  49. reprezentacija svijeta na Fifinoj ljestvici, koja će također nastupiti na svjetskoj smotri, u skupini C s Argentinom, Meksikom i Poljskom.

“Drago nam je zbog ovog dogovora sa Saudijskom Arabijom koja će biti dobar posljednji test Vatrenima prije Svjetskog prvenstva. Time smo ispunili želju izbornika i našeg stožera da odigramo utakmicu blizu Katara, radi aklimatizacije. HNS će s organizacijske strane, kao i uvijek, pružiti maksimalnu podršku reprezentaciji uoči i tijekom Svjetskog prvenstva, kakvu svjetski doprvaci i zaslužuju. Vjerujem da ćemo uz kvalitetu i zajedništvo, a što hrvatska reprezentacija sigurno ima, ponovno imati razloga za veselje uz Vatrene”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

“S obzirom na neuobičajeno kratke pripreme za Svjetsko prvenstvo, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku kako bismo se što prije aklimatizirali na uvjete koji nas čekaju u Kataru te zbog toga vidimo ovaj susret u Rijadu kao idealnu stanicu za posljednju provjeru prije Svjetskog prvenstva. Saudijska Arabija je redoviti sudionik svjetskih prvenstava, jedna od tradicionalno najboljih momčadi u Aziji, te će nam odgovarati test protiv jedne neeuropske ekipe, protiv kojih rijetko igramo, a koja će na svom terenu sigurno biti motivirana protiv svjetskih doprvaka”, poručio je izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, piše hns-cff.hr.

“Jako nas raduje činjenica da ćemo posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati protiv aktualnih svjetskih doprvaka. Želimo izvući maksimum iz ove utakmice, u tehničkom i taktičkom smislu. Bit će to veliki test za naše igrače pred prvu utakmicu na svjetskoj smotri u Kataru”, rekao je izbornik Saudijske Arabije, Herve Renard.

Reprezentacija će se okupiti 14. studenoga, a poslije utakmice sa Saudijskom Aarabijom od 18. studenoga boraviti u svom kampu u Dohi.

Podsjetnika radi, Hrvatska će nastup na svjetskoj smotri u Kataru otvoriti 23. studenoga u 11 sati na stadionu Al Bayt protiv Maroka, drugu utakmicu igrat će 27. studenoga u 17 sati na stadionu Khalifa International protiv Kanade, a treću 1. prosinca u 16 sati na stadionu Ahmad Bin Ali protiv Belgije.

NOGOMET