‘Najsjanija bronca’ za Filipa Jurišića na Svjetkom prvenstvu u Meksiku: Ne mogu opisati koliko mi ova medalja znači!

Filip Jurišić

Nakon brojnih uspješno organiziranih jedriličarskih prvenstava VYCje od 21. do 28. svibnja ugostio 126 najboljih svjetskih jedriličara iz 45 zemalja koji su se natjecali za naslov svjetskog prvaka.

Ljubitelji jedrenja znaju da je upravo Svjetsko prvenstvo vrhunac jedriličarske sezone koji  jedriličarima stvara dodatni pritisak, kako prije, tako i za vrijeme samih regata. Svemu tome odolio je naš mladi Hvaranin Filip Jurišić (JK Mornar) osvojivši treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Kako sam Filip kaže, to je za njega ‘najsjajnija bronca’ i najveći uspjeh dosadašnje karijere.

Iako uspjesima na početku ove sezone (51. TrofeoSofiaMallorca/Palma de Mallorca i Svjetski kup Hyeres/Francuska) nije bio u potpunosti zadovoljan, u Meksiko je došao s visoko postavljenim ciljevima, biti u TOP 3

“Došao sam spreman znajući da nas čeka izrazito teška i duga regata u smislu neizvjesnosti do samog kraja. Svih šest dana vjetar je bio umjeren do jak iz istog smjera ali uvijek s novim iznenađenjima. Predzadnji dan sam u drugom jedrenju napravio pogrešku koja me vratila na 8. mjesto. U zadnja tri jedrenja sam ušao sto posto spreman te upisao pobjedu i dva druga mjesta što mi je osiguralo broncu,“ kaže Filip i dodaje: “Ne mogu vam niti opisati koliko mi ovaj rezultat znači, a posebno me usrećuje što smo Pavlos Kontides, Tonči Stipanović, Jonatan Vadnai i ja zajedno u prvih deset“.

Nakon Meksika Filipa očekuje kratki odmor, a nakon toga kreću treninzi jer već u lipnju slijedi pred olimpijska regata za Pariz 2024. u Marseilleu.
Detaljne rezultate možete pogledati na:

VODENI SPORTOVI
Tagged with: