Vatreni već mislima u Walesu: Neizmjerno vjerujem igračima, pokušat ćemo drugačije posložiti momčad

HR

Hrvatska nogometna reprezentacija pružila je briljantnu partiju na splitskom Poljudu te je s 3:0 deklasirala Mađarsku, ekipu koja je Vatrene dobila u proljeće ove godine.

Uz pravi i ozbiljan pristup razlika u kvaliteti došla je do izražaja i Hrvatska je napravila novi korak prema osiguranju plasmana na Euro.

Već u nedjelju na rasporedu je gostovanje u Walesu…

“Čestitke igračima na sjajnoj utakmici i velika tri boda, ali i navijačima – mislim da se u povijesti hrvatskog nogometa nije igrala utakmica u boljem ambijentu. Ipak se može i bez pirotehnike i bez ružnih povika. Igrali smo kao u transu, naježili smo se već u samom početku i zato hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je bio veličanstveni događaj, dokaz da samo zajedno možemo nešto napraviti i da nogomet čini čuda. Tko ne bi želio ovo ponavljati. Ovo je bila moja misija poslije Svjetskog prvenstva, dovesti Hrvatsku u Split i odvesti je na Europsko prvenstvo. Jedan sam cilj ostvario i idem dalje. Budem li ja i dalje izbornik, Hrvatska će brzo opet igrati u Splitu,” istaknuo je izbornik Dalić, koji je pohvalio cijelu momčad, ali je i istaknuo učinak dvostrukog strijelca Brune Petkovića:

“Hrvatska je u Bruni Petkoviću dobila jednog kompletnog igrača. Imali smo i prije vrhunske napadače, ali on ima i visinu, i skok, i tehniku, i osjećaj za gol, te nastavi li ovako raditi pod Bjeličinim vodstvom u Dinamu, bit će veliki igrač. Samo da ga ne ‘prebaci’, bit će od velike koristi i klubu i reprezentaciji”, prenosi službena stranica HNS-a.

Kapetan Luka Modrić emotivno je proslavio pogodak, a Dalić je naglasio kako je zajedništvo dovelo do ovakvog rezultata…

“Rekao sam već da je moj zadatak i ‘čuvati kuću’, moramo biti zajedno, moramo biti kompaktni. Ovo je reprezentacija, nije klub, neizmjerno vjerujem igračima čak i ako nisu u formi ili ne igraju. Ne bi bilo dobro da su Rebić i Rakitić propustili ovu utakmicu; bili su među najboljima i njihovo je iskustvo danas bilo od velike važnosti, komunikacija među igračima je jako važna jer nemamo mnogo treninga i prilike za prilagodbu. Za Vlašića i Brekala ima još vremena – iako su i oni zaslužili igrati. Obojica su budućnost, vrlo su eksplozivni i mogu postati vrhunski igrači.”

Na prošlom okupljanju poslije fenomenalne utakmice u Slovačkoj uslijedio je kiks u Azerbajdžanu. Izbornik vjeruje kako se nešto slično neće ponoviti u Walesu u nedjelju.

“Već za tri dana imamo novu utakmicu, to nije dobro za nikoga. Pokušat ćemo drugačije posložiti momčad, no nama se pruža šansa osigurati plasman na EP i moramo voditi brigu o tome. Razgovarat ću s igračima i osvježiti nas. Pokušali smo odmoriti Modrića, Rakitića i Perišića, čuvali smo rezultat i šteta je što nismo postigli još koji pogodak protiv suparnika s igračem manje. Možda smo malo stali u drugom poluvremenu, ali ni ja se nisam micao s klupe, znao sam da će sve dobro završiti. Nadam se da smo ostavili nešto energije za Wales. Nama je svejedno kako drugi igraju, ovisimo sami o sebi i trebamo 15 bodova. Nećemo se osvrtati na druge rezultate, idemo po još jednu pobjedu kako bismo bili sigurni…”

“Hrvatska ima kvalitetu nešto napraviti na Europskom prvenstvu, pogotovo ako nađemo još dvojicu ili trojicu mlađih i sačuvamo li svoje ‘senatore’. Međutim, ne treba preskakati prepreke kako ne bismo previše poletjeli,” zaključio je Dalić.

NOGOMET