Ragbijaši na Sigetu protiv Izraela otvaraju novi europski ciklus

Jason Newton HR

Ove subote započinje novi ciklus utakmica Prvenstva Europe Skupina 1 Jug. Nakon odlično odigrane prošle sezone koju je Hrvatska završila bez poraza osvajanjem drugog mjesta u skupini, ragbijaši će se u novom ciklusu natjecati s reprezentacijama Cipra, Izraela, Malte i Slovenije.

Novi ciklus u društvu ‘starih poznanika’, naime, već nekoliko sezona ustalila su se četiri člana naše skupine: Cipar, Hrvatska, Izrael i Malta dok se peti mijenja ovisno o pobjedniku skupine 2 Jug. Borba za prvo mjesto skupini stalno se vodila u trokutu između reprezentacija Hrvatske, Izraela i Malte. Pobjednik skupine dobiva priliku da u play off-u razigrava s pobjednikom Skupine 1 Sjever za prijelaz u viši rang natjecanja. O ovogodišnjim ambicijama hrvatske reprezentacije znat ćemo više nakon subotnjeg meča s Izraelom, na NŠC Stjepan Spajić od 14:15 sati.

Ovo je šesti susret ovih reprezentacija unutar skupine Jug. Hrvatska je dosad bila uspješnija te upisala četiri pobjede i jedan poraz. Sve utakmice su bile vrlo izjednačene, dinamične, neizvjesne i uzbudljive. Tek su nijanse i detalji odlučivali o konačnom pobjedniku. Tako je bilo i na posljednjem susretu u Zagrebu prošle godine. Hrvatska je u posljednjoj minuti osigurala pobjedu rezultatom 19:16.

Hrvatska reprezentacija na okupu je od prošlog petka. Nakon lekcije ragbija dobivene u Oxfordu, izabranici Milana Jelavicha još su više motivirani da se pred domaćom publikom u Zagrebu pokažu u najboljem izdanju. Nadamo se da će i ovaj put pronaći put do pobjede nad vrlo čvrstom i upornom momčadi Izraela. Hrvatski ragbijaški savez i hrvatska ragbi reprezentacija oduvijek su bili promotori pozitivnih akcija i inicijativa u našem društvu. Ovom utakmicom podržava se inicijativa britanskog veleposlanstva #BeyondPlastic kojom se želi skrenuti pažnju na očuvanje okoliša te smanjenje korištenja jednokratne plastike i plastične ambalaže.

WRRS

Ovaj vikend ragbijašice Nade putuju u Zagreb na drugi turnir regionalnog natjecanja za žene. Regionalne prvakinje pobjedom na prvom turniru u Budimpešti ponovno ističu visoke ambicije i želju da ostanu na tronu i ove sezone. Budući da se turnir igra u nedjelju 13.10. na Rudešu, splitske ragbijašice u subotu će dati podršku seniorskoj reprezentaciji u susretu s Izraelom.

3. Memorijalni turnir Mihovil Radja

U nedjelju 13.10.2019. s početkom u 10:30 sati na Starom placu u Splitu održat će se 3. Memorijalni turnir Mihovil Radja. Međunarodni turnir za mlađe uzraste (djeca od 6 do 12 godina ) okupit će momčadi iz šest klubova: OBL Rugby Codroido – Italija, RK Čelik Zenica-BiH, RK Invictus- Dubrovnik, RK Makarska rivijera – Makarska, RK Nada -Split, te RK Sinj – Sinj.

(Foto: B. Rožman, H. Čizmić)

OSTALI SPORTOVI