Vedrana Malec i Tena Hadžić nastupile u Pekingu: Pluća će se oporavljati još tri dana

Malec

Hrvatske skijaške trkačice Vedrana Malec i Tena Hadžić nastupile su u klasičnoj utrci na 10 km kao jedine naše predstavnice koje su izašle na borilište petog natjecateljskog dana za naše sportaš(ic)e na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu (ukupno 6. dan ZOI-ja).  U konkurenciji 98 natjecateljica Malec je bila 73., a Hadžić 83.

Zlatno odličje osvojila je Norvežanka Therese Johaug (drugo zlato nakon skiatlona, ukupno peto u karijeri), a naše su predstavnice za pobjednicom zaostale – 6:25 minuta (Malec) i 8:21 minuta (Hadžić).

“Utrka na 10 kilometara klasičnim stilom meni je osobno najmanje draga disciplina i godinama sam je izbjegavala, no budući da smo na Olimpijskim igrama, nisam je željela propustiti. Na kraju sam zadovoljna što sam startala u njoj i još zadovoljnija što sam je završila, iako će se moja pluća i moje ruke sigurno još solidna tri dana oporavljati od ove utrke – izjavila je iskusna Vedrana Malec.

“Ovo mi je bio drugi olimpijski nastup, u kojem sam prvi put nastupila u disciplini na 10 kilometara. Bila je to naporna utrka na vrlo zahtjevnoj stazi, zapravo se nikad i nisam natjecala na stazi takve konfiguracije. Sljedeća utrka mi je team-sprint s Vedranom Malec 16. veljače i jako joj se veselim,”  kazala je olimpijska debitantica Tena Hadžić.

Članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u četvrtak Olimpijsko selo Yanqing te se susrela s hrvatskim olimpijcima, članovima Misije HOO-a i olimpijskog izaslanstva. Sukladno najvećim rezultatskim očekivanjima, koje i osobno veže za naše predstavnike u alpskom skijanju, članica MOO-a najviše je vremena provela u ugodnom razgovoru s Filipom Zubčićem i Samuelom Kolegom. Nakon zajedničkog fotografiranja, Kolinda Grabar-Kitarović poželjela je našim skijaškim uzdanicama uspješne nastupe, a članovima olimpijskog izaslanstva uspješan dovršetak njihove misije na pekinškim Igrama.

U petak, 11. veljače od hrvatskih predstavnika nastupa samo skijaški trkač Marko Skender, u disciplini 15 km klasičnim načinom (od 8.00).

ZIMSKI SPORTOVI