Veliki okršaj na Krtičnjaku: Mladost i Nada u borbi za startnu ‘jedinicu’ i prednost domaćeg terena u doigravanju

nik-jurisic-nada-mladost-b-rozman-h-cizmic

Približava se završnica državnog prvenstva u ragbiju. Ove subote od 14 sati na redu je istinski derbi hrvatskog prvenstva, susret HARK Mladosti i Nade. Momčadi se bore za startnu ‘jedinicu’ i prednost domaćeg terena u doigravanju. Susreti ovih momčadi u posljednjih nekoliko sezona obogatili su hrvatsku ragbijašku scenu, puni neizvjesnosti i dramatičnih obrata pružali su nam istinsko zadovoljstvo i pravi sportski užitak.

Mladost u želji da se nakon 60 godina okiti novom titulom prvaka te Nada koja u nesvakidašnjem nizu već sedamnaest sezona zaredom ljubomorno čuva titulu prvaka u svojim vitrinama Trofejne sale „Mihovil Radja“.Ove godine Nada slavi 60 godina djelovanja kluba i velika je želja splitske momčadi da jubilarnu godišnjicu proslavi s novom titulom seniorskog prvaka. Svoju prvu povijesnu utakmicu splitski klub je odigrao upravo protiv Mladosti prije ravno 60. godina (1.12.1959.). Subotnji susret na Krtičnjaku sigurno će biti dodatno nabijen silnim emocijama koje će dizati adrenalin kod igrača obje momčadi. Povijest nas uči da analize sastava momčadi uoči derbija nemaju veliku težinu. U susretima podjednakih rivala često odlučuju sitni detalji i mala naklonost sreće.

WRRS

Treći turnir ženske regionalne lige u sezoni 2019/2020 igra se ove subote u Makarskoj. Iako RK Makarska rivijera nema žensku seniorsku ekipu, klub iz Makarske prijavio se za organizaciju jednog od turnira iz ovogodišnje serije u želji daljnje promocije ženskog ragbija. Na ovaj način će omogućiti svojim mlađim članicama i makarskoj ragbijaškoj publici priliku da pogledaju najbolje ženske sastave s ovih prostora. Na turniru će nastupiti pripadnice: NSA Sofia – Sofia, RK Gladijatori – Derventa, RK Nada- Split, RK VitezekEsztergom- Esztergom, i ŽRK Zagreb- Zagreb.U dosadašnjem tijeku regionalnog natjecanja za žene nakon odigrana dva turnira ragbijašice Nade drže 1. mjesto, a najveća prijetnja su im ragbijašice Bugarske Sofije..Turnir započinje u 11:00 sati na igralištu SC Makarska.

Kup Hrvatske U-18

U nedjelju 17. studenog u Zagrebu će se igrati finale Kupa Hrvatske za juniore do 18. godina. Na Rudešu će igrati momčadi Zagreba i nade s početkom u 13:30 sati.

Foto: B. Rožman i H. Čizmić

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,