Veliki ragbijaški okršaj Hrvatske i vodeće Malte u subotu na Sigetu!

Hrvatska, ragbi, Lerotić,Vlajčević, Ayoub

Hrvatska ragbijaška reprezentacija sprema se za posljednje dvije utakmice skupine Conference 1 South u okviru Rugby Europe Championship-a 2016/2017. Ove subote naša reprezentacija dočekuje izabranu momčad Malte, trenutno vodeću na tablici naše skupine, a sedam dana potom putuje na  Cipar, gdje igra posljednji susret ovog ciklusa.

Hrvatska reprezentacija u dosadašnjem tijeku natjecanja odigrala je  dvije utakmice. Naša momčad upisala je visoku pobjedu 47:15 protiv Andore u Splitu 29.10.2016. te relativno tijesni poraz 23:16 u gostima protiv Izraela.

Momčad Malte dosad je odigrala  tri utakmice uz jednako toliko pobjeda. U jesenskom dijelu pobijedili su Andoru u gostima 15:63, te Cipar kući 31:3 a proteklog vikenda u Paoli na Malti pobijedili su vrlo sigurno momčad Izraela 39:17. Tradicija govori da naša reprezentacija još nikad nije izgubila od Malte igrajući kod kuće. Prvi službeni susret  odigran je 22.4.1995. u La Valletti s rezultatom 0:16 za Hrvatsku. Subotnji susret dobiva na težini i zbog činjenice da se igra u sklopu kvalifikacija za Svjetski kup u ragbiju. RWC će se 2019. održavati u Japanu. Naime ukupni pobjednik skupine Conference 1 South stječe pravo za nastup u daljnjim kvalifikacijama za RWC 2019.

Obje momčadi imaju i previše motiva za subotnji okršaj. Malta da u svom posljednjem susretu prvi put pobijedi Hrvatsku u gostima i definitivno osigura prvo mjesto u skupini. Hrvatska da pobjedom stekne mogućnost da se u posljednjem susretu protiv Cipra bori za čelno mjesto u skupini, odnosno nastavak kvalifikacija za Svjetski kup.

Izbornik Milan Yelavich i njegov stožer za ova dva susreta na raspolaganju imaju  sljedeće igrače:

Luka Kovačić (MAKARSKA), Ilija Biškić, Denis Brečić, Marko Buljac, Marko Bunić, Nik Jurišić, Antonio Ivanković, Ivan Šuta (MLADOST), Ivan Miljak, Krešimir Čorić, Dino Kodžić, Marin Vlajčević, Tomislav Burazin, Luciano Luka Rosso, Luka Lerotić (NADA), Toni Miloš, Marko Grčić (SINJ), Fran Hasija, Željko Galić (ZAGREB), Martin Altamirano (ARG), Dylan Rowe, Jai Ayoub (AUS), Joshua Brajkovic (NZ), Luka Perlain, Filip Perica (GB).

Plan stručnog stožera je otupiti probojnost snažnog skupa Malte, uspostaviti ravnotežu posjeda lopte te igračima linije pružiti neophodan prostor i vrijeme za kreaciju brzih napada.  Zbog tih razloga pored provjerenih Jai Ayouba i Dylana Rowe od igrača našeg porijekla, koji igraju izvan Hrvatske,  pozvani su Joshua Brajković i Martin Alatamirano.

Ne dvojimo da će prepune tribine stadiona NSC Stjepan Spajić u novozagrebačkom u Sigetu od 14.15 sati biti dodatni motiv za obje momčadi a naravno  našoj reprezentaciji velika pomoć i podrška. (Foto: H. Čizmić, M. Bubrić i B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI