Vercesi: “Ponosan sam kako su moje igračice odigrale!” Poljak: “Nismo dovoljno vjerovali u pobjedu”

Senna Ušić, Poljak, Foto cev.lu

Hrvatske odbojkašice zaustavila je Italija u borbi za mjesto među osam najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Iako su izgubile bez osvojenog seta, Hrvatice su pružile dobru igru i snažan otpor četvrtoj ekipi s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Kapetanica Maja Poljak nije bila zadovoljna: “Odigrale smo solidnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno dobro za slavlje protiv Italije. Iako je rezultat bio poprilično izjednačen u sva tri seta, naša ekipa nije dovoljno vjerovala u pobjedu!”

“U završnicama setova nismo bili dovoljno agresivni. Svejedno, ponosan sam na svoje igračice kako su odigrale protiv Bugarske, Rusije i Italije,” smatra izbornik Angelo Vercesi.

Samanta Fabris trebala je biti jedna od udarnih snaga ove reprezentacije: “Mogle smo bolje odigrati i bolje otvoriti utakmicu. Nismo bile agresivne. Povele bi, a onda bi stale. Protivnice su bile dobro organizirane i jako se dobro branile, a mi nismo imale strpljenja u napadu.”

Na prošlom Europskom prvenstvu Hrvatske je eliminirana u borbi za polufinale pa se rezultat u Nizozemskoj može gledati kao korak unatrag naše ženske odbojke. Međutim, prema aktualnim svjetskim ljestvicama, Hrvatice bi trebale dobiti priliku na kvalifikacijskom turniru u Ankari sudjelovati u borbi za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru iduće godine. (Foto: cev.lu)

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar