[VIDEO] Antolić: Napravili smo sve da utakmica sa Spartakom prođe u pozitivnoj atmosferi

GNK Dinamo

Član Uprave Dinama Krešimir Antolić, zadužen za sigurnost, najavio je dvoboj Europske lige između hrvatskog prvaka i Spartaka iz Trnave, koji je na rasporedu u četvrtak, 8. studenog od 21 sat.

“Stadion će biti otvoren od 19 sati, sama utakmica ima nekoliko specifičnih sigurnosnih izazova, koji su prvenstveno uvjetovani zabranom koju je odredila UEFA i zbog koje skraćujemo kapacitet stadiona za gotovo 11 tisuća mjesta. Na sjevernoj tribini moramo imati banner #equalgame što je dio kazne UEFA-e. Veliki je izazov bio što napraviti s 1400 pretplatnika za tribinu sjever, te smo odlučili da ti pretplatnici budu smješteni na tribini Istok. Tamo smo osigurali prostor od 3200 mjesta na kojem će biti organizirano navijanje, prvenstveno mislim na navijačku skupinu Bad Blue Boys,” započeo je Antolić, te nadodao:

“Što se tiče gostujućih navijača, u ovom trenutku očekivani dolazak je ne manje od 1200. To je osnovni razlog, s obzirom na puno upita i rasprava, da nitko ne može preuzeti odgovornost i pomiješati domaće navijače s 1200 gostujućih navijača. To je sigurnosno prerizično. Međutim, mi u klubu smo svjesni da ako naša momčad nastavi s pozitivnim rezultatima, interes će biti još i veći. Mi smo spremni, nakon što vidimo definitivno status stadiona Maksimir i u kojem će smjeru ići njegova obnova, na tribini Jug napraviti tehnička rješenja gdje će moći biti i domaći navijači koji će biti zaštićeni od gostujućih navijača.”

U neposrednoj blizini stadiona, kod Zapadne tribine, bit će i velika navijačka zona, za sve koji nemaju ulaznicu.

“Radit ćemo i fan zonu, pozivam ljude da dođu na vrijeme u zonu stadiona. Od ranog jutra bit će specifična regulacija prometa, stoga molim na razumijevanje i strpljenje, te da budemo pozitivni. Naši navijači moraju biti svjesni da smo napravili doista sve da utakmica koja je u emotivnom smislu posebna, prođe u pozitivnoj atmosferi.”

NOGOMET