[VIDEO] Dario Šarić u Zadru podijelio svoja iskustva mladim nadama hrvatske košarke

Dario Saric

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić održao je jednodnevnu košarkašku radionicu u Zadru, na kojoj je s mladim košarkaškim nadama podijelio svoja najranija sjećanja koja ga vežu uz košarku, ali i svoju priču o putovanju od prvih košarkaških koraka do NBA lige.

Ispričao je što je najviše utjecalo na njegov napredak, spremno je odgovarao na pitanja o tome što ga motivira i inspirira, kako trenira, što jede i koliko mu u životu znači podrška obitelji.

Kosarkaska Klinika s Dariom Saricem

Nakon uvodnog predavanja, mlade nade sporta zagrijale su se i obavile interaktivni trening, a svi polaznici naposljetku su imali priliku pokazati svoje vještine na parketu, u okršaju sa svojim velikim uzorom i učiteljem…

“Drago mi je da sam mogao podijeliti s njima priču o svom putovanju. Drago mi je ako nekome mogu biti uzor i tako ga potaknuti na rad jer samo rad zapravo utječe na napredak. Netko ima malo više talenta, netko malo manje, ali su rad i trening ono bitno,” poručio je između ostalog popularni Šiši.

“Aktivno radim takve stvari u Philadelphiji s tamošnjom djecom.  Klinika je ispunila sva moja očekivanja. Pokušao sam djeci izmamiti osmijeh na lice, pokušao sam im dati dobronamjeran savjet i usmjeriti ih u životu koliko god mogu u ovih nekoliko sati. Došao sam im pomoći sa savjetom kako da organiziraju i usklade školu i sportske obaveze. Današnja poruka svima njima bila bi da imaju vjere u sebe jer su posebni svatko na svoj način i mogu uspjeti u onom što žele. Netko je malo više talentiran, netko manje, ali svakako mogu uspjeti u svojim namjerama.”

Kosarkaska Klinika s Dariom Saricem

Njegov uspon komentirali su trener kadeta KK Zadar Marko Selin, kondicijski trener KK Zadar Jurica Šango i košarkaška trenerica ŽKK Zadar Marija Mazija, koji su prisutnima dali i dodatne vrijedne savjete kako uskladiti obaveze i kako uspjeti u profesionalnom sportu.

Nakon završetka radionice, Dario je potpisao majice i dresove i fotografirao se s mladim košarkašicama i košarkašima, koji nisu skidali osmijeh s lica.

Šarić je odmor prije početka priprema za novu sezonu iskoristio i za podršku našoj nogometnoj reprezentaciji u Rusiji! (Foto: RB Tomislav Može)

. #ponos#hrvatska#cakala

Objavu dijeli Dario Šarić (@megalodon20)

KOŠARKA
Tagged with: