[VIDEO] Djevojke iz Alumnusa SC Flegar prvakinje Hrvatske: Zlato je napokon oko vrata!

Alumnus, Vedran Tolić

Djevojke iz MNK Alumnus SC Flegar nove su prvakinje Hrvatske u futsalu! U prepunoj dvorani Srednje škole Jelkovec, u spektakularnom finalu doigravanja, Alumnus je s 5:3 svladao Split Tommy te se tako po prvi put okitio prestižnom titulom.

“Nakon tri godine, zlato nam je napokon oko vrata. Isplatilo se sve ono što smo radili do sada. Ovo je bila utakmica dostojna finala. Protivnice su pružile zaista jednu odličnu igru i ovim putem se zahvaljujem i čestitam svim curama koje su sudjelovale na ovom prvenstvu. Bila je teška utakmica, ali mislim da je zasluženo zlato otišlo u naše ruke,” kazala je kapetanica Alumnusa, Tihana Nemčić.

“Bilo je teško odigrati koncentrirano cijelu utakmicu jer smo mi u polufinalu imale jakog protivnika, za razliku od Alumnusa koji je imao nešto slabijeg protivnika pa su imale i više snage za ovo finale. Nas je također manje. Igramo s pet, šest igračica koje vrtimo. Teško mi je išta reći. Htjeli smo biti prvi, pripremali smo se za to, ali čestitam, protivnice su bile bolje,” razočarano je istaknula igračica Split Tommyja Monika Conjar.

“Bilo je dosta posla, ali to je finale, mora biti tako. Imala sam velike motive truditi se u ovoj utakmici, pogotovo za moju kolegicu Nikolinu Severinski koja je ozlijeđena. Svi smo dali sve od sebe i na kraju se isplatilo. Sjajan je osjećaj biti prvi. Sada ćemo malo uživati u ovom zlatu, a onda ćemo nastaviti dalje raditi kao i do sada,” izjavila je vratarka Alumnusa Andrea Telišman.

Conjar se osvrnula i na velik broj gledatelja koji je došao popratiti završnicu Prve hrvatske malonogometne lige za žene.

“Iznenađena sam s ovoliko gledatelja na nekoj ženskoj utakmici. Ženski futsal sve više napreduje, sve je više klubova. Mislim da će od sljedeće sezone biti i ženska selekcija Futsal Dinama. Ima puno mladih talentiranih cura koje je zainteresirano za futsal tako da mislim da će sljedeće godine biti još i zanimljivije,” rekla je igračica Splita.

U utakmici za treće mjesto susrele su se prošlogodišnje prvakinje MC Plus Sveta Nedjelja i novoosnovani klub Uspinjača. Broncu su rezultatom 6:2 odnijele djevojke iz MC Plusa.

“Naravno da nije bilo svejedno hoćemo li staviti medalju oko vrata ili ne. Odlučile smo prespavati, ostaviti iza sebe poraz u polufinalu i krenuti u današnju utakmicu jako od prve minute. Mislim da smo pokazale dobru igru na terenu i da smo zasluženo uzele to treće mjesto, ali čestitam i suparničkoj ekipi na borbi do zadnje minute. Htjele smo doći na višu stepenicu, ali sada nam preostaje pričekati sljedeću godinu da se vratimo natrag na sam vrh,” rekla je kapetanica MC Plusa Gabrijela Gaiser.

“Mogu reći da sam stvarno ponosna na svoje cure i što smo uopće dogurale do ovdje. Kao novoosnovanoj ekipi za nas je ovo bio uspjeh sam po sebi, igrati s ovakvim jakim ekipama koje su na okupu tri, četiri ili čak pet godina. Čestitam MC Plusu na zasluženom trećem mjestu i svojim curama na srčanoj borbi,” poručila je Marija Vučković iz četvrtoplasirane ekipe MNK Uspinjača. (Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET