[VIDEO] Hrvatice deklasirale Island na otvaranju kvalifikacija za Euro: Svaka igračica dala je svoj doprinos, ovo je ono što želimo

Milosavljević, HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otvorila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. uvjerljivom pobjedom protiv Islanda 29:8 (14:3). U sjajnoj atmosferi osječkog Gradskog vrta, naše rukometašice su dominirale cijeli susret i dominantno započele put prema Danskoj i Norveškoj koje će biti domaćini iduće europske smotre.

Najučinkovitije su sa šest postignutih golova bile kapetanica Katarina Ježić (6/6) i Nikolina Zadravec (6/7), dok je pet dodala Ana Debelić.

“Ovo je bila Hrvatska koja je dala sve mogućnosti, ostavila je srce. I svaka od 16 igračica, dala je svoj doprinos, dala je svoj dio. I to je ono što mi želimo i ono čemu vjerujemo. Vjerujem u te cure i sad je to proces razvijanja u kojem moramo biti sve bolji,” istaknuo je izbornik Šoštarić nakon dvoboja.

“Prvo, predivna atmosfera u Osijeku i zahvalila bih se svima koji su došli. Mislim da smo mi zauzvrat priuštili jednu lijepu predstavu. Mislim da smo stvarno odigrale jako dobro, da smo odigrale poletno, veselo, razigrano, zaigrano, svakako. Cure u obrani su stvarno dobro igrale, agresivno i puno su nam pomogle,” dodala je vratarka Ivana Kapitanović.

Foto: HRS

RUKOMET