[VIDEO] Košarkašice Medveščaka obranile titulu, Anđa Jelavić potvrđena kao nova hrvatska izbornica!

Medveščak, Foto Marin Sušić HKS

Očekivani je bio rasplet finalne serije doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske. Košarkašice Medveščaka obranile su titulu i trećom pobjedom protiv Trešnjevke 2009 rezultatom 66:52.

Medveščak je na poluvremenu imao tek dva poena prednosti (32:30), no, u trećoj dionici braniteljice naslova napravile su ključnu razliku i u konačnici mirno privele susret kraju.

Prije početka utakmice uručena su priznanja najboljima. Tako je Ana Lelas po izboru trenera proglašena MVP igračicom sezone. U njezinom društvu bile su još Lea Miletić kao MVP prema statistici, Mihaela Lazić kao najbolji strijelac, Valentina Šimunović asistentica sezone. Marijana Mamić je imala najviše skokova, dok je Braslav Turić najbolji trener.

“Sjajan je osjećaj posebno kad nam se dogodila ovakva sezona sa samo jednim porazom, a ovo smo praktički i priželjkivali. Kup smo osvojili zahvaljujući tome da Marija pogodi zadnju tricu, ali mislim da smo u ovoj finalnoj seriji, u ove tri utakmice, ipak pokazali da smo bolja ekipa. Smatram da smo zasluženo osvojili naslov nakon ovakve sezone koju smo imali u regularnom dijelu. Mislim da nam zasluženo pripada četvrta uzastopna titula,” rekao je Turić.

U publici je bila i nova izbornica ženske seniorske reprezentacije Anđa Jelavić, koja je na toj poziciji naslijedila trenera Medveščaka. (Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA