[VIDEO] Kraj za fenomenalnog Šarića: Uživao sam biti dio ove ekipe, tko zna što će biti iduće sezone!

Šarić

Dario Šarić odigrao je fenomenalnu utakmicu, ali je njegova Philadelphia izgubila u Bostonu i s 4-1 se oprostila od ovosezonskog doigravanja u polufinalu Istoka NBA lige.

Celticsi su kod kuće slavili 114:112, a predvodio ih je novak Jayson Tatum s 25 poena, od čega je možda i ključni ubačaj bio 22 sekunde prije kraja susreta.

Šarić je za 39 minuta postigao 27 poena, uz deset skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu loptu i blokadu.

Iz igre je šutirao 8/14, pogodio je sve tri trice koje je uputio prema košu suparnika, a slobodna bacanja gađao je 8/11.

“Naravno da smo tužni. Cijelu sezonu smo radili za ove utakmice. Možda nitko nije očekivao kako ćemo doći ovako daleko, cilj je bio ulazak u doigravanje. Razočarani smo. Nitko od nas nije počeo igrati košarku zbog milijuna. Ovakav poraz boli!”

“Imamo puno potencijala i talenta, ali mislili smo kako su ovo naši trenuci, kao je naše vrijeme već stiglo,” istaknuo je Šibenčanin nakon razočaravajućeg poraza.

“Kad bismo sad krenuli u novu seriju mislim kako bismo ih dobili. Gubili smo 3-0 i bilo je to teško ispraviti,” smatra Dario.

“Ovo je možda najbolja grupa igrača s kojima sam igrao u karijeri. Čvrsti su, željni pobjeda. Tko zna što će se dogoditi iduće sezone. Tko će doći, a tko otići. To je pitanje za Upravu. Uživao sam igrati s ovim igračima, raditi s ovim trenerima.”

“Mislili smo kako imamo vremena. Nakon prve utakmice, nakon poraza. Mislili smo kako imamo vremena za povratak. Trebali smo biti koncentriraniji. Ovo će nam biti škola, nadam se kako će ova ekipa ostati na okupu što je dulje moguće. Teško je naći prave riječi. Radili smo cijele sezone, od trening kampa, utakmica, ne znam koliko smo ih odigrali ove sezone. kad se zbroje utakmice s reprezentacijom mislim kako sam ih odigrao više od 100. Teško je cijelu sezonu staviti u nekoliko minuta. Bio je užitak dio ove grupe i ne znam što će se dogoditi prije početka iduće sezone,” naglasio je Šarić.

Šiši može na zasluženi odmor, a nadamo se kako će se priključiti reprezentaciji krajem lipnja i početkom srpnja, kad Hrvatsku očekuju ključne utakmice za prolazak prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kod Italije i Rumunjske.

KOŠARKA
Tagged with: , ,