[VIDEO] MVP Roko Prkačin i Sandro Rašić odveli Cibonu do pobjede nad Zvezdom i trofeja juniorske ABA lige!

Prkačin, Cibona, Foto Krunoslav Gruičić

U prepunoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu juniori Cibone uvjerljivom su partijom srušili Crvenu zvezdu i pobjedom 73:68 (27:21, 18:13, 18:19, 10:15) osvojili su trofej juniorske ABA lige.

Mladu momčad Vukova do pobjede su predvodili Sandro Rašić s 25 poena, od čega je ubacio sedam trica iz 12 pokušaja, i 16-godišnji Roko Prkačin s 23 poena, osam skokova i šest asistencija

Roko je osvojio nagradu i za najkorisnijeg igrača (MVP) završnog turnira, jer je i u polufinalu s Cedevitom bio najbolji na terenu s 26 poena, 14 skokova i četiri uspješna dodavanja.

U najbolju petorku, uz Prkačina, uvršten je i Sandro Rašić te Rok Radović iz Cedevite, koja je poražena od Igokee u dvoboju za treće mjesto.

Prkačin, Rašić, Foto Krunoslav Gruičić

”Ne mogu biti ponosniji na svoje momke i sretniji zbog uspjeha Cibone i svojih igrača, koji su danas u najbitnijoj utakmici pokazali kolika količina srca, energije i kvalitete postoji u njima i koji su u potpunosti zaslužili ovaj uspjeh!”

“Pobjeda je time veća što je Zvezdi ovo i prvi poraz u juniorskoj ABA Ligi, oni dosad nisu izgubili! Silna energija i kvaliteta, potezi koje su igrači izvodili to je nešto nezamislivo, trener u takvim situacijama i nema nekakvu posebnu ulogu, igrači jednostavno vode igru, osjećaju, danas su bili na nekoj maksimalnoj mogućoj razini i ja još jednom svima čestitam. Veliki, veliki uspjeh za klub i prije svega poticaj za još kvalitetniji, dugotrajan rad koji je potreban da ti momci mogu biti vrhunski seniori i igrati za najbolje klubove i ja im to od srca želim,” izjavio je trener Ivan Juran i dodao:

”Htio bi se zahvaliti i voditelju omladinskog pogona Davoru Škari na ukazanom povjerenju kroz cijelo ovo vrijeme, treneru Anti Samcu sa svojom pomoći i energijom kojom je jako pridonio ovom uspjehu, direktoru Čavloviću na maksimalnoj podršci koju nam je pružao cijelo vrijeme i bodrio nas tako da smo danas svi disali kao jedan a onda kad dišemo kao jedan s ovakvim momcima – nema nikakvog straha i dogode se stvari kao danas. Neću uopće izdvajati igrače jer je to pobjeda cijelog tima, željeli su ovaj trofej i uspjeli su ga ostvariti. Čestitam im još jednom i neka uživaju u ovome!”

CIBONA: Paponja 3, Škara, Majcunić, Rašić 25, Prkačin 23, Bistrović 10, Cvitanović, Porobić 6, Buljević, Gnjidić 2, Kalajžić, Branković 4.

KOŠARKA