Video: Rijeka priprema izgradnju novog stadiona na Kantridi, početak radova planira se za svibanj iduće godine

NK Rijeka, nova Kantrida

NK Rijeka, nova KantridaNogometni klub Rijeka na pravom je putu da postane jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih sportskih kolektiva. Dolazak privatnog kapitala Gabrielea Volpija uspio je podignuti rezultatske ambicije, a sada je u suradnji s lokalnom zajednicom osmišljen projekt gradnje novog stadiona na Kantridi, koji bi zasigurno Riječki nogomet podignuo na još višu razinu.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković ambiciozno je najavio novi projekt: “Bit ća na sitoj poziciji. Četiri metra podignut će se travnjak radi podzemnih voda. Zahtjevna je konstrukcija, i malo skuplja, ali stadion će biti kompletno natkriven. U prvoj etapi za 11.000 domaćih gledatelja i tisuću gostujućih navijača na istoku. S mogućnošću da se nadogradi do kapaciteta od 18.000 ljudi.”

Rijeka, nova Kantrida“Planiran je hotel, ne u klasičnom smislu te riječi, za dnevni odmor igrača. A na prostoru sadašnjeg pomoćnog terena i parkirališta napravit će se kućice s restoranima, dućanima… Kao outleti. Kao malo »riječko selo« na Kantridi. Za zabavu ljudi prije i poslije utakmice, ali i u ostale dane. I muzej HNK Rijeka, mnogo veći fan shop…,” prenosi Novi list riječi predsjednika.

Rušenje starog stadiona i početak gradnje moglo bi krenuti jako brzo: “Ako sve bude u redu s papirologijom, rušenje starog stadiona bi trebalo početi već u svibnju iduće godine,” istaknuo je Mišković.

Rijeka bi svoje utakmice za vrijeme izgradnje novog stadiona svoje utakmice trebala igrati u Puli.

AKTUALNO NOGOMET
Tagged with:

Ostavi komentar