Vrtko: Kutina, Rovinj, Županja, Valpovo, Osijek, Pula, Labin, Gospić i Karlovac uvode rukomet u vrtiće

Vrtko

U dvorani Heart na Jarunu održana je 7. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza. Najvažnije odluke rukometne Vlade su sljedeće: usvojen je financijski plan za 2024. godinu, baš kao i plan i program rada u toj godini. Vjerujemo da nikoga ne treba posebno podsjećati da je to godina u kojoj HRS čekaju velike obveze u pripremi Svjetskog prvenstva 2025. godine koje zajednički organiziramo s Danskom i Norveškom. Stoga su predsjednik Tomislav Grahovac i dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac posebnu zahvalnost uputili premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i hrvatskoj Vladi, resornoj ministrici Nikolini Brnjac i ministru financija Marku Primorcu na iznimnoj potpori tome projektu, ali i svesrdnoj pomoći hrvatskom sportu, a posebno rukometu. Bez pomoći Vlade Republike Hrvatske taj golemi projekt koji čeka Hrvatski rukometni savez ne bi bilo moguće realizirati.

Detaljno je analizirana i realizacija plana za ovu godinu do kraja studenog. Prihvaćeno je izvješće revizora za 2022. godinu. Istodobno, produžen je mandat dosadašnjoj revizorici Moniki Stanić. Na sjednici je također razriješen član Upravnog odbora HRS-a na osobni zahtjev Ante Blažević, a umjesto njega Skupština i UO imenovali su za novog člana Lorisa Peršurića, gradonačelnika grada Poreča – osvjedočenog prijatelja hrvatskog rukometa i sporta općenito.

Sat vremena kasnije održana je i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza. Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac podnio je Skupštini detaljno izvješće o radu Saveza u 2023. godini. Bila je to izazovna godina, u kojoj nas posebno vesele ostvarenja naših mladih selekcija od kojih su neke poput mlađih juniora osvojili medalje (bronca SP-a), ili kadetkinja koje su bile četvrte na Europskom prvenstvu. U teškim vremenima za sport, Savez uspješno “pliva“. Naši klubovi u obje konkurencije sve su uspješniji i bolji u europskim kupovima, a bez klubova nema ni reprezentacije.

Jednoglasno je prihvaćeno izvješće Nadzornog dobora HRS-a, kao i revizija za 2022. godinu. Skupština je dobila detaljan financijski plan za 2024. godinu, odnosno plan rada za sljedeću godinu.

Nakon toga u 16.00 sati, na scenu je stupio “Vrtko“. Hrvatski rukometni savez naime,  u suradnji s Europskom rukometnom federacijom (EHF – om) nastavlja i proširuje Master plan o rukometu u vrtićima, poznatiji pod imenom Vrtko. Od danas je tako s nama još devet gradova. Ugovore o suradnji s HRS-om o provedbi toga plana potpisali su: Kutina, Rovinj, Županja, Valpovo, Osijek, Pula, Labin, Gospić i Karlovac. U ovom trenutku u taj program uključeno je oko 600 djece širom Hrvatske. S devet novih gradova ta će se brojka popeti na 1600 i to nas čini izuzetno ponosnima.

Gotovo cjelodnevni boravak na Jarunu zaokružen je prigodnim domjenkom na kojem su uz članove Upravnog odbora i Skupštine, bili pristuni i brojni sponzori Saveza, mediji, ali i hrvatska muška rukometna reprezentacija koja upravo danas završava prvi krug priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

(Foto: Jozo Cabraja / kolektiff)

RUKOMET
Tagged with: