Vuglač završio s rukometom, Nexe posuđuje Sršena Zagrebu: Zamolili su nas…

Sršen, Instagram

Povremeni hrvatski reprezentativac Mario Vuglač odlučio je završiti svoju igračku karijeru.

Mario je imao problema s ozljedama i kako stvari stoje ne misli se vratiti na rukometni teren.

Još jedan reprezentativac, Ivan Sršen, koji je u srpnju osvojio mediteransko zlato i koji je dio prošle sezone igrao u mađarskom MOL-PICK Szegedu, s kojim je i senzacionalno osvojio naslov prvaka, stiže na posudbu iz Nexea.

“PPD Zagrebu se iznenada dogodila potreba za vanjskim desnim, jer je njihov igrač Mario Vuglač odlučio prestati igrati rukomet, a Nikola Potić kojeg su doveli krajem prošle sezone iz Srbije se teško ozlijedio u utakmicama srpske reprezentacije te duže vrijeme neće moći igrati. PPD Zagreb je došao u nezavidnu situaciju da su ostali bez desnih vanjskih igrača osim mladog Josipa Vekića te su nas zamolili da li im možemo izaći u susret posudbom Ivana Sršena. Mi smo odlučili uložiti dodatne napore kako bismo njima pomogli, a ujedno da sebe ne oslabimo te smo uspjeli angažirati podjednako kvalitetnog igrača, našeg dobro znanog Can Celebia koji je pristao doći na godinu dana u RK Nexe. Toliko će trajati i posudba našeg Ivana Sršena koji ima ugovor još dvije godine i nakon isteka sezone 2018./19. opet će postati član Nexea,” pojasnio je predjsednik kluba Josip Ergović.

U Našice se vratio Turčin Can Celebi, koji je za Nexe igrao u sezoni 2014/2015: “Radi se o provjerenom kvalitetnom igraču. Veseli nas njegov povratak u naš klub, jer kada je igrao u Nexeu bio je miljenik publike, suigrača te je izvrstan sportaš i rukometaš.”

“Dečki su me super prihvatili, pomažu mi da se što prije uhodam u sve ovo i mogu slobodno reći da su prvi dojmovi odlični. Osjećam veliku odgovornost dolaskom u Zagreb. Igranje u SEHA Gazprom ligi i Ligi prvaka veliki je izazov i mogu reći da ćemo mi sa svoje strane poduzeti sve što je u našoj moći i ako nas pritom sreća malo pomazi mogli bi napraviti i sjajan rezultat. S trenerom Červarom sam surađivao u reprezentaciji i iskreno se veselim nastavku sjajne suradnje. Najbitnije je da svi međusobno dobro kliknemo i onda će takva jedna suradnja dati i dobar rezultat. Hvala Zagrebu na prilici, hvala mom Nexeu što me je pustio na posudbu. Veselim se ovoj godini,” rekao je Sršen po dolasku u Zagreb.

Pripreme Zagrebaša

Zagrebaši su krenuli s pripremama, stigao je i Lino Červar, a u stručnom stožeru još su pomoćni treneri Tonči Valčić i Davor Rokavec, kondicijski trener Igor Blažinčić i kondicijska trenerica Mirela Anić, trener vratara Mario Kelentrić te fizioterapeuti Damir Kajba i Slobodan Škorić.

Josip Valčić preuzeo je titulu sportskog direktora.

S treninzima su krenuli kapetan Zlatko Horvat, Josip Božić-Pavletić, Josip Ereš, Valentino Ravnić, David Mandić, Tin Kontrec, Leon Šušnja, Senjamin Burić, Gregor Potočnik, Damir Bičanić, Matej Hrstić, Luka Mrakovčić, Lovro Jotić, Urh Kastelic, Arian Jović i Ivan Vekić.

Hrvatski prvaci 3. kolovoza odlaze na slovensku Roglu.

Ove sezone rukometaši PPD-a sudjelovat će na dva pripremna turnira u Austriji i Francuskoj.

U petak 17. i subotu 18. kolovoza nastupit će na Styrian Handball Days u Grazu gdje još igraju domaćin HSG Graz, Fivers WAT Margareten i MRD Dobova.

Vikend kasnije, 25. i 26. kolovoza, Zagrebaši nastupaju u sklopu međunarodnog pripremnog turnira Vendee Hand Trophee. Prvi suparnik im je Nimes, a igrat će još Aix i Chambery.

Nova sezona trebala bi početi 28. kolovoza, kad je na rasporedu prvo kolo SEHA Gazprom lige.

RUKOMET