NovskaRUN za Kolibriće: Tisuću koraka za jedan tvoj

Atletski klub NOGA

NovskaRUN održat će se ove godine 18. kolovoza, a utrka će ove godine imati i izuzetan humanitarni karakter.

Sva sredstva prikupljena od donacija građana i dijela kotizacija za utrku će se uručiti Udruzi Kolibrići – udruzi roditelja vitalno ugrožene djece.

“Utrka koju smo započeli 2015. godine sada je već prerasla u jedan lijepi sportski događaj na koji se iz godine u godinu odaziva sve veći broj natjecatelja. Osim navedenog, na utrci su sudjelovali trkači iz cijele Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ova godina će za NovskaRUN biti označena kao prekretnica jer smo po uzoru na mnogo veće utrke odlučili da će naš događaj poprimiti humanitarni karakter,” poručili su iz organizacije.

“Organizirajući ali i obilazeći utrke primijetili smo da su (generalno) trkači veliki filantropi. Pomažu gdje god mogu i kad god mogu. S tim na umu, stupili smo u kontakt s Udruga Kolibrići, točnije, dio novca koji prikupimo od startnina i donacija poklonili bi osobama oboljelim od SMA (spinalne mišićne atrofije). Dakle, s humanitarnim predznakom želimo ponoviti doživljaj koji ste imali proteklih godina.”

Ove godine, kao i prethodne uz utrku se organizira i Sajam zdravog života, na kojemu lokalni OPG-ovci, obrtnici, trgovačka društva i Udruge imaju priliku prezentirati svoje domaće, zdrave proizvode. Nakon utrke i proglašenja pobjednika zabavljat će Vas rock band Unimogs iz Slovenije.

PRIJAVE - do 31. srpnja 2018.

Prijava

Start utrke je 18. kolovoza u 17 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj.

Ove godine u programu su dvije utrke – RUN THE WOODS (9 kilometara) i SPARTANA (16 kilometara)

Oko 19.30 sat na rasporedu je proglašenje pobjednika i uručenje prikupljenih sredstava Udruzi Kolibrići! Donacije će se moći dati i na licu mjesta.

(Foto: Atletski klub NOGA)

DRUŠTVENE MREŽE