Vukovi nošeni publikom u Domu sportova stigli na korak od trofeja: Ponosan sam na ove dečke kako god serija završila

Markota, KK Cibona

Cibona protiv Cedevite u finalnoj seriji doigravanja vodi 3-0! Nakon što su Vukovi dobili prve dvije utakmice na svom parketu u Draženovom domu, branitelj naslova nije uspio doći do pobjede u ‘svom’ Domu sportova.

Cibosi su nošene premoćnom podrškom navijača na tribinama došli do novog slavlja, rezultatom 76:65, te su sada na jednu pobjedu udaljeni od trofeja.

U četvrtak se na istom mjestu već igra nova utakmica.

Osam minuta prije kraja rezultat je bio poravnat, ali je Cedevita jako slabo odigrala završnicu i nije uspjela ugroziti pobjedu ‘gostiju’, koje je predvodio fenomenalni Damir Markota s 23 poena, osam skokova i pet asistencija. Filip Bundović dodao je 16 poena, tri skoka i pet asistencija. Kod poraženih Krušlin je zabio 15 koševa, dok je Cook dodao deset.

“Svi vidimo da je u ovom trenutku, ovih deset dana što smo igrali, Cibona puno raspoloženija. Danas smo dobili neku reakciju što se tiče obrane, no ostali smo svezani u napadu. Imamo dobre šutere izvana, ali trica nam je ostala na 12%. To je i stvar psihe i sigurno da je nakon 2-0 puno teže pogoditi šut nego da je 0-0. Mislim da se nismo pronašli. Pogotovo u nekim dijelovima gdje smo odigrali dobru obranu nismo pronalazili rješenja u napadu. U nekim momentima gdje smo trebali zabiti lagane poene popiknemo se na jedan drugoga i onda primamo trice. U ‘pick and popu’ protiv Bundovića smo ‘popili’ tri trice…

“U četvrtak trebamo opet izaći na teren, dati sve od sebe pa što bude. Nema tu previše pametovanja. Nema tu previše vremena za treninge i mislim da su igrači svjesni u kakvoj su situaciji. Tijekom cijele serije jednostavno se osjeti da su igrači Cibone spremniji napraviti nešto više da se pobijedi, no ne bih želio nešto prebaciti na igrače jer je to moja najveća greška i ja tu preuzimam odgovornost,” pokušao je analizirati trener Cedevite Slaven Rimac.

“Još jedan poraz. U jako smo teškoj situaciji. Ne znam što bih rekao. Ne igramo toliko loše koliko njih puštamo da igraju. U svakom trenutku dominiraju. Žao mi je, jer mislim da smo bolja ekipa, ali mi se na terenu bavimo nekim drugim stvarima. Njihova želja je veća, ali nadam se da ćemo se izvući. Sami smo se doveli u ovu situaciju. Nadam se da će se nešto promijeniti u dva dana i da ćemo vidjeti Cedevitu kakva je bila cijelu sezonu,” dodao je Andrija Stipanović, kapetan Cedevite…

Ivan Velić, trener Cibone, ponosan je na svoje igrače: “Kad odigrate tri ovakve utakmice u seriji, a uvijek je sljedeća bolja od one prethodne, to je za trenera zadovoljstvo. Večeras smo pokazali da možemo još jedan korak gore. Odigrali smo vrhunsku utakmicu na gostujućem terenu. Nemamo puno oružja, ali ovo što imamo gađamo precizno. S obzirom na to kako smo igrali i na odnos prema dresu Cibone, ponosan sam na dečke kako god ova serija završila.”

Damir Markota bio je sjajan: “Mislim da je bila dobra utakmica. Pobijedili smo i ne bih se previše vraćao na ovu utakmicu. Imamo 3-0, no to ništa ne znači. Oni su i dalje favoriti. Za 48 sati je nova utakmica i trebamo se odmoriti i spremiti za tu utakmicu.”

(Foto: KK Cibona)

KOŠARKA