Wings for Life: Sudjelovanjem činimo važnu stvar!

Wings for life

Približava se 9. svibanj i osmo izdanje omiljene Wings for Life World Run utrke, koja po svojim karakteristikama nije slična nijednom drugom trkačkom natjecanju.

I ove godine zaljubljenici u kretanje jurnut će u isto vrijeme na šest različitih kontinenata, ujedinjeni u istom cilju, učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Wings for Life World Run prometnuo se u prethodnom desetljeću u jedno od najvećih sportskih natjecanja, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, a nastavak slijedi 9. svibnja, kad ćemo na utrci uz aplikaciju ponovno trčati za one koji ne mogu.

Wings for life 1

Za sve znatiželjne koji se dosad možda nisu imali prilike okušati, evo nekoliko razloga zašto ih čeka jedinstveno trkačko iskustvo kad nam se pridruže…

Zabava je važnija od rezultata

Da, Wings for Life World Run je prije svega prilika da se družimo, povezujemo i zajedničkim snagama mijenjamo svijet. Iako smo svi mi željni pokazati i svoju trkačku spremnost, rezultat je ipak u drugom planu.

Pa će se na stazi naći opušteni sudionici koji pjevaju i plešu, poput naše višestruke pobjednice Nikoline Šustić, a i čitav niz šarenih i zanimljivih majica, posvećenih prije svega svima onima koji su u našem srcu, a ne mogu trčati s nama.

Trčiš onoliko kilometara koliko želiš

Utrka u kojoj ti određuješ koliko ćeš kilometara trčati nešto je nezapamćeno u svijetu trčanja, do pojave Wings for Life World Run utrke.

Riječ je o natjecanju u kojem i amateri i ultramaratonci i sudionici u kolicima u isto vrijeme jednako motivirani ruše vlastite granice, u utrci u kojoj je pobjednik baš svatko tko starta.

Neobični format natjecanja

Tajna različite pretrčane kilometraže svakog od natjecatelja? To što ne trčiš prema cilju, nego cilj dostiže tebe!

Da, radi se o genijalnom konceptu koji omogućuje čak i onima koji hodaju da prijeđu 5 kilometara prije nego završe svoj nastup, a što se bolje pripremiš, to će utrka za tebe trajati duže. Na stazi se u isto vrijeme trče utrke na 5 km, 10 km, polumaraton, maraton i ultramaraton, na što nećeš naići baš nigdje drugdje!

Uzbudljiva uloga lovine

Wings for Life World Run ne bi bio tako zabavan i zanimljiv da na stazi ne postoji predator! Radi se naravno o ‘catcher caru’ iliti presretačkom automobilu, koji nakon pola sata kreće u lov i ako te dostigne, utrka je za tebe završena.

Wings for life Nikolina Šustić

Bilo da se radi o pravom presretačkom automobilu ili virtualnom, uzbuđenje dramatično raste dok ti se približava i unatoč nagomilanom umoru krećeš u sprint, pokušavajući mu pobjeći. A taj adrenalinski impuls koji te obuzme zaista je fenomenalan osjećaj!

Sudjelovanjem činimo važnu stvar

Naravno, šlag na tortu zadovoljstva sudjelovanjem u ovom izuzetno zabavnom spektaklu zapravo je karakter Wings for Life World Run utrke, u kojoj prije svega trčimo zajedno kako bismo prikupili sredstva za financiranje istraživanja ozljeda leđne moždine.

Stopostotna vrijednost startnina i donacija financirat će najnaprednija istraživanja ozljeda leđne moždine, koja su već dala obećavajuće rezultate. O tome svjedoči i Švicarac David Mzee, koji je zahvaljujući jednoj takvoj studiji napravio svoje prve korake, desetljeće nakon prometne nesreće koja ga je učinila nepokretnim.

U svakom slučaju, Wings for Life World Run pokazuje što je sve moguće kad se ujedine ljudi velikog srca, a prikupljenim sredstvima i ove će nas godine još malo približiti ostvarenju našeg konačnog cilja, da jednog dana učinimo ozljede leđne moždine izlječivima i s onima koji su danas u kolicima, trčimo Wings for Life World Run utrku rame uz rame…


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Red Bull Croatia (@redbullhr)

Prijave na Wings for Life World Run koji će se ove godine održati putem aplikacije otvorene su OVDJE.

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI