Zagrebačka Mladost prvak Hrvatske u R-7 ragbiju

HARK Mladost - R-7 Prvaci Hrvatske 2019, Foto B Rozman

Na posljednjem turniru Prvenstva Hrvatske u ragbiju R-7 zagrebačka Mladost je potvrdila titulu prvaka za 2019. godinu!

U razigravanju četiri najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi na Starom placu u Splitu, igrači Mladosti na kraju zasluženo trofej odnose u Zagreb. Završni turnir u Splitu uobičajeno za Ragbi 7 natjecanja pružio nam je dodatnu dozu uzbuđenja i neizvjesnosti. U prvom grupnom dijelu natjecanja Nada je pobijedivši sva tri protivnika prva rezervirala mjesto u finalu i stvorila prigodu za obranu titule.

U posljednjoj utakmici grupnog dijela Mladost je morala dobiti čvrstu momčad Sinja kako bi se plasirala u finale. Mladostaši su odlično odigrali prvih sedam minuta susreta protiv Sinja te stekli prednost od 12:0. Već u 2. minuti nastavka Sinj uspijeva smanjiti vodstvo na 12:7 i utakmicu učiniti krajnje neizvjesnom. Vrlo dobrom igrom u obrani zagrebačka momčad do kraja susreta uspijeva sačuvati prednost i osigurati plasman u finale. Nakon kraće pauze slijedile su utakmice za konačan plasman. U utakmici za treće mjesto, momčad Zagreba, koja je grupnoj fazi izgubila od Sinja 14:24, odigrala je savršenu utakmicu te potpuno nadigrala i pobijedila umornu i emocionalno ispražnjenu momčad Sinja rezultatom 47:14 te ukupnim zbrojem rezultata iz Zagreba i Splita osvojila treće mjesto.

U finalu novi obračun dvije najkvalitetnije hrvatske momčadi. Pobjeda u grupnoj fazi natjecanja od 19 razlike u korist splitske momčadi davala je određene šanse Nadi da može stići zaostatak iz Zagreba (-22). I kako to obično biva u ‘sedmici’ finalni susret ima sasvim drugačiji scenarij od utakmica u grupnoj fazi natjecanja. Vrlo smirenom i nadasve preciznom igrom Mladost prva zgoditkom Marka Buljac i pretvaranjem Ivankovića dolazi do vodstva 7:0 već u drugoj minuti susreta. U nastavku Mladost čvrstom i angažiranom igrom ne dozvoljava igračima Nade brzu realizaciju kojom bi promijenili tijek susreta. Do kraja dvoboja obje momčadi postižu po dva zgoditka ali je Mladost ta koja je stalno u prednosti i kontrolira rezultat. Na kraju 19:12, sasvim zaslužena pobjeda i titula prvaka Hrvatske odlazi u ruke igrača Mladosti.

Naslov su osvojili Ilija Biškić, Matej Buljanović, Dario Richard Oxenham, Nik Jurišić, Denis Muhoberac, Antonio Ivanković, Antonio Stojanovski, Joško Žunić, Jan Vlašić, Fran Peršić, Marko Bunić i Marko Buljac.

RAGBI PH R-7
HARK Mladost – RK Zagreb 34 : 14
RK Nada – RK Sinj 17 : 7
RK Zagreb – RK Sinj 14 : 24
HARK Mladost – RK Nada 14 : 33
RK Nada – RK Zagreb 27 : 0
RK Sinj – HARK Mladost 7 : 12

Utakmica za treće mjesto
RK Sinj – RK Zagreb 14 : 47

Finale
RK Nada – HARK Mladost 12 : 19

RAGBI PH R-7, poredak:
1 HARK Mladost
2 RK Nada
3 RK Zagreb
4 RK Sinj

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,