Zanoški i Rajsar za Crosport: Sigurni smo da će opet biti ‘ludnica’ na tribinama, a Medveščak očekujemo na prvom mjestu!

Zanoški, KHL Medveščak

Hokejaši Medveščaka u petak od 19.15 sati na gostovanju u Villachu otvaraju svoju povratničku sezonu u EBEL-u, regionalnom hokejskom natjecanju u kojem nastupaju još austrijski Klagenfurt, Graz, Linz, Dornbirn, Salzburg Innsbruck i Vienna, mađarska Alba Volan, češki Znojmo i  talijanski Bolzano.

Medvjedi su u EBEL-u nastupali od 2009. do 2013. godine, a posljednje četiri sezone bili su dio spektakularnog KHL-a, ruske Kontinentalne hokejske lige.

U razgovoru za Crosport.hr sezonu je najavio Tomislav Tom Zanoški, rođeni Zagrepčanin, koji je odrastao u Kanadi te se 2011. godine vratio u Hrvatsku. Protekle dvije sezone bio je dio KHL ekipe, a odlučio je ostati u Brlogu Medvjeda i u novoj EBEL avanturi.

“Očekujemo uzbudljiv početak sezone! Ovo je bolja liga za nas nego KHL, jer nama se bilo teško mjeriti s tako velikim klubovima. U ovoj ligi smo bili uspješni prije, vjerujem da možemo opet biti dobri,” poručio je Tomica, ljubimac zagrebačke publike.

Zanoški dobro poznaje i trenera Connora Camerona, a istaknuo je dobru atmosferu u svlačionici…

“Na papiru imamo jako dobre igrače, najbitnija stvar je kemija da se svi sklope, da se svi uigraju zajedno, još uvijek se tražimo ali sve ide u pravom smjeru. Imamo dva igrača od prijašnje momčadi, ostalo su sve novi. Trebamo se uigrati, ima vremena, mislim da je to najnormalnija stvar.”

“Svi se trudimo podjednako, sve su to dobri dečki i profesionalci. Trener je jako bitan tu, mlad je, ambiciozan, zna jako puno o hokeju i dobar je. Ja sam zapravo i igrao protiv njega kad smo bili u juniorima, jer smo tu negdje isto godište. On radi jako dobar posao i siguran sam da će tako i nastaviti. Kako je sezona dugačka, osobno volim ići utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje smo nakon šest do sedam mjeseci.”

Zagrebačka publika zaželjela se obračuna s regionalnim rivalima, atmosfera na tribinama sigurno će biti ponovno ‘vatrena’…

“To znam kako će biti, sjajno kao i uvijek! Neće to biti samo prva utakmica, oni će biti cijelo vrijeme uz nas! Njima je nedostajalo da nas mogu pratiti i na gostujućim utakmicama, ova rivalstva koja nisu imali. Bit će im to opet jako veliki gušt, da budu dio toga, ipak se oni više osjećaju dijelom momčadi kad oni mogu na taj način sudjelovati i siguran sam da će biti odlična atmosfera! Već znamo da dolaze u Villach, ali očekujem ih i na drugim gostovanjima!”

Slovanac Sašo Rajsar također je već prije bio dio Medveščaka i u Hrvatskoj se osjeća kao kod kuće:

“Kapetan Perković je produžena ruka trenera na terenu, njihov odnos je dobar i to se odražava i na nas.  Koliko se ja sjećam prijašnjih atmosfera u Zagrebu je uvijek bila ludnica, ako mogu tako reći. Teško je možda bilo pratiti KHL, puno utakmica zaredom doma, to je bilo i financijski teško, mislim da će EBEL biti bolji, vraćaju se derbiji, mislim da će biti svaka utakmica rasprodana. EBEL je jedna od jačih liga tu, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Mađarska… nekoliko dobrih stranaca u svakoj momčadi i eto dobrih utakmica…”

Najbolje momčadi EBEL-a ove godine?

“Uvijek je tu Salzburg, oni su nadmoćni i možda Klagenfurt, a nakon toga svi ostali.  To i dalje ništa ne znači koliko tko ima novaca jer ne igraju novci već igrači i smatram da smo mi isto među favoritima.”

Gdje vidite Medveščak na kraju sezone?

“Na prvom mjestu! Možda preoptimistično, ali ja tako uvijek gledam!”

Medvjedi svoju prvu domaću utakmicu u Domu sportova igraju u nedjelju od 17.15 sati protiv Albe Volan.  (Foto: KHL Medveščak)

Hokej ZIMSKI SPORTOVI