Žapci potopili Primorac: Fokusirani smo na gostovanje u Marseilleu, želimo novu pobjedu u Ligi prvaka

Mladost, Bajić

Regionalna vaterpolska liga nastavljena je nakon gotovo dva mjeseca pauze, a Mladost je u krenula u drugi dio natjecanja uvjerljivom pobjedom nad Primorcem iz Kotora s 15:2 (3:0, 4:1, 4:1, 4:0).

Najbolji strijelci za Žapce bili su Lovre Miloš i Luka Bukić s po četiri pogotka.

”Rezultat sve govori za sebe, nema potrebe za dodatnim komentarima. Nakon nekog možebitnog psihološkog pada vezanog za reprezentaciju i umora najbolji je melem pobjeda. Bilo je tu manjkavosti u igri, trebali smo bolje realizirati neke kontranapade što nam je malo poremetilo ritam. Važno je iz toga učiti i biti bolji u budućim situacijama,” izjavio je nakon utakmice trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Mladost je ovom pobjedom završila regularni dio regionalne sezone te im sada slijede utakmice doigravanja i borba za obranu trofeja.

Žapci su se za vrijeme pauze i pojačali. Marin Dašić je dijete kluba, a vratio se u Zagreb nakon studija u Kaliforniji te zaigrao za Mladost prvi puta nakon 2016. godine, a s dva pogotka pokazao je a se na njega u budućnosti može računati.

”Danas nismo pokazali sve što možemo, unatoč uvjerljivom rezultatu na semaforu. Više smo u mislima fokusirani na utakmicu s Marseilleom u Ligi prvaka u kojoj ćemo dati sve od sebe za novu pobjedu,” izjavio je nakon utakmice igrač Mladosti Alex Bowen.

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić, Cosmin Radu, Lovre Miloš (4), Matias Biljaka (1), Marin Dašić (2), Luka Bajić (1), Luka Bukić (4), Franko Lazić, Alex Bowen (1), Aljoša Kunac, Konstantin Kharkov, Jerko Anzulović (1), Jerko Jurlina i Josip Vrlić (1).

Žapci putuju u Francusku na utakmicu s Marseillom koja je na rasporedu u utorak, 4. veljače, dok ih u petak očekuje prva utakmica doigravanja Regionalne lige s Crvenom zvezdom u Beogradu.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,