Žapci u srijedu pred svojim navijačima traže nove bodove u Ligi prvaka: Nema prostora za grešku

HAVK Mladost, Zoran Bajić

Vaterpolisti Mladosti ovog tjedna nastavljaju svoj put u Ligi prvaka. Žapci će u srijedu, 20. studenog u 20.30 sati na domaćem bazenu ugostiti Waspo 98 Hannover.

Zagrebačkoj momčadi ova je utakmica prilika za nastavak dobrih partija u europskom klupskom natjecanju i upis nova tri boda.

”Hannover je ekipa koja je veći dio utakmice držala Pro Recco u ozbiljnim problemima. Vrlo dobro posložena ekipa, s nekoliko fantastičnih individualaca. Tu su Petar Muslim, Brguljan, Radović, Ćorušić na centru, a na vratima reprezentativni golman Njemačke, Schenkel. Trenutno ne postižu rezultate po kvaliteti koju imaju ali nama svakako neće biti lako u Zagrebu. Nakon pobjede Marseillea u Budimpešti protiv OSC-a svaka utakmica je za prolaz, nema prostora za grešku i moramo osvajati bodove, pogotovo kući,” najavio je susret trener Mladosti Zoran Bajić.

Nakon četiri kola Lige prvaka Mladost ima sedam bodova i na četvrtom je mjestu tablice dok su gosti iz Njemačke na pretposljednjem bez ijednog boda.

”Znamo da je Hannover dobra ekipa i svi smo u momčadi maksimalno fokusirani na utakmicu u srijedu. Neće nam biti lako ali na temelju nekih prošlih rezultata imamo vatru u sebi koja će nam pomoći za ovu utakmicu,” istaknuo je igrač Mladosti, Alex Bowen koji se osvrnuo i na svoju prilagodbu ekipi kojoj se pridružio ovog ljeta: ”Atmosfera u ekipi je super, dobro sam kliknuo sa suigračima, a posebno me impresionira atmosfera s tribina na dosadašnjim utakmicama, bilo je nevjerojatno!”

Nakon Lige prvaka Žapci se okreću završnici Kupa Hrvatske. Polufinalni susret je sa Solarisom u petak, u 17 sati, a pobjednika u finalu očekuje bolji iz susreta splitskog Jadrana i Juga.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI