ŽKK Novi Zagreb vraća se u obnovljeno Trnsko, Ciglar najavila: “Igramo sve bolje, pobjeda neće doći u pitanje”

Iva Ciglar, Lupice, ŽKK Novi Zagreb

Iva Ciglar, Lupice, ŽKK Novi ZagrebDvorana Trnsko dobila je novo osvjetljenje, pa će Lupice ovu subotu, s početkom u 18 sati, po prvi put ove sezone debitirati pred ‘svojom’ publikom. Gost je ekipa Pieštanske Čajky (“Galebovi”) iz Slovačke, ekipa koja je prošle godine bila peta u slovačkom prvenstvu i došla do polufinala slovačkog kupa.

Djevojke iz Pieštana su s polovičnim uspjehom otvorile novu sezonu. U gostima su savladale ekipu Špiške Nove Vesi, vrlo uvjerljivo sa 80-55, dok su u drugom kolu poražene od PEAC Pecs sa 76-61 (LaToya Williams 23 poena).

Novi Zagreb utakmicu dočekuje potpuno spreman, idilu dvije startne pobjede remeti jedino ozljeda Kristine Benić. Nalazi magnetne rezonance pokazali su povredu meniskusa. Njen izostanak otvoriti će mjesto u ekipi za Ivanu Dojkić, kojoj će ovo biti debi u regionalnoj ligi. Također, za očekivati je da veću odgovornost preuzmu Monika Bosilj i Eva Komplet na poziciji trojke.

Novi Zagreb je za otvorenje sezone u Trnskom pripremio i malu svečanost – neposredno prije početka utakmice zastavu prvakinja države na krov dvorane podići će počasni predsjednik kluba i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

“Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Mislim da pobjeda u subotu neće doći u pitanje, pogotovo ako budemo igrali obranu na nivou na kojem znamo. Utakmica u Ružomberoku podigla nam je samopouzdanje, vratili smo se pred punom dvoranom sa minus devet i ostvarili pobjedu. Želimo nastaviti seriju pobjeda i kroz regionalnu ligu se što bolje pripremiti za Euroligu, početak koje je za mjesec dana.” – izjavila je Iva Ciglar.

Izvedbe Lupica u Ciboni prije tjedan dana i u Ružomberoku protekle srijede najbolja su pozivnica za dolazak ove subote u Trnsko. Košarka je pokrenuta odličnim nastupima naših seniora u Sloveniji, podržimo i naše djevojke u nastojanju da što bolje prezentiraju hrvatsku klupsku košarku.

Ulaz u dvoranu je slobodan a utakmica počinje u subotu, 5. listopada u 18 sati.

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar