Zlatne Barakude idu po novu titulu: ‘Malo Svjetsko prvenstvo’ u Rijeku dovodi Srbiju, Mađarsku, Italiju…

Dudo Šimenc, Barač, Sloboda

Finalni turnir LEN Europa kupa održat će se od 5. do 8. travnja na bazenima Kantrida u Rijeci, a okupit će osam ponajboljih europskih muških nacionalnih vrsta.

Za titulu će se boriti reprezentacije Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Srbije i Španjolske, a odigrat će se ukupno 16 utakmica, uključujući i finalnu utakmicu za naslov pobjednika koja je na rasporedu u nedjelju, 8. travnja u 20.30 sati.

“Rijeka je već organizirala brojna sportska događanja europske i svjetske razine, kao što je Europsko prvenstvo u malim bazenima 2008. godine te ima dobru suradnju s LEN-om, a ovim turnirom započinjemo obilježavanje 110. obljetnice vaterpola i plivanja u Rijeci,” rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te pozvao sve gledatelje da dođu na Kantridu gdje će uživati u dobrim utakmicama.

Predrag Sloboda, predsjednik HVS-a, napomenuo je da će u Rijeci nastupiti gotovo sve najbolje svjetske reprezentacije te zahvalio svima koji su omogućili odigravanje završne fazu LEN Europa kupa u Rijeci. Sloboda je zaključio da će od ovog natjecanja koristi imati i turizam, uzevši u obzir geografsku blizinu država iz koje dolaze natjecatelji i njihovi navijači.

Marco Barri, operativni menadžer LEN-a, europske organizacije vodenih sportova, kazao je kako je Rijeka postala njihov ‘drugi dom’, izrazivši uspješnost organizacije natjecanja tom gradu: “LEN Europa kup je novo natjecanje, osmišljeno s ciljem dodatne popularizacije vaterpola, a s obzirom na vaterpolsku elitu koja dolazi u Rijeku, mogli bi ga nazvati i ‘malim svjetskim prvenstvom’.”

Svakog dana natjecanja odigrat će se četiri utakmice, a dnevne ulaznice, kupnjom kojih će se moći pogledati višesatni dnevni raspored, prodavat će se po cijeni od 50 kuna.

Na turniru će započeti i humanitarni dio festivala sporta i rekreacije ‘Homo si teć 2018.’ u koji će se zainteresirani moći uključiti donacijom. Donatori će dobiti silikonsku narukvicu s natpisom „Trčim i pomažem“, a sva sakupljena sredstva ići će za nabavku opreme i rekvizita namijenjenih sportašima s invaliditetom na području grada Rijeke.

LEN

VATERPOLO VODENI SPORTOVI