4Islands MTB Stage Race: Veliko finale utrke na Lošinju, Hrvati drugi u kategoriji Masters

MTB

Na otoku Lošinju, 40 kilometara dugom etapom. završeno je sedmo izdanje 4Islands MTB Stage Race utrke!

Nakon dva dana provedena na otoku Krku, jednog dana na Rabu i Cresu ekipe su veliko finale utrke dočekali na Lošinju. Posljednja dionica je osim izdržljivosti zahtijevala i tehničku izvedbu, a na nekim dijelovima staze i oni najbolji svoje su bicikle morali gurati. Staza dužine 40 kilometara sa sobom je nosila i 900 metara uspona što je bilo zahtjevno za natjecatelje koji bicikliraju od ponedjeljka.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli 4 Islands MTB (@4islandsmtb)

Na cilj u Malom Lošinju prvi je u muškoj kategoriji stigao tim Wilier Pirelli 2, Wout Alleman i Gioele De Cosmo s vremenom 1:37:32, dok su ukupni pobjednici Singer Racing Team, Martin Frey i Simon Stiebjahn u završnu etapu ušli s 29 stotinki zaostatka. U ukupnom poretku Singer Racing Team sve četiri etape prešao je za 10:29:10 sati. Drugo mjesto osvojio je tim Buff Megamo, Hugo Drechou i Peeter Pruus s 8:59 minuti zaostatka, a treći su Daniel Geismayr  i Fabian Rabensteiner, tim Wilier Pirelli s vremenom 11:03 minute zaostatka.

U ženskoj kategoriji prve su stigle Costanza Fasolis i Claudia Peretti, tim Olympia – RDR Italia, s vremenom 2:06:02, međutim nisu uspjele nadoknaditi prednost koju je napravio tim Allebike Canyon Northwave. U sveukupnom poretku prvom mjesto osvojile su Lejla Tanović i Stefanie Dohrn, tim Allebike Canyon Northwave s vremenom 13:13:54. Drugo mjesto osvojile su današnje pobjednice Costanza Fasolis i Claudia Peretti, tim Olympia – RDR Italia koje su imale 18:39 minuti zaostatka. Treće mjesto pripalo je timu MTB Pro Merchandising Racing, Greete Steinburg i Janina Wust sa zaostatkom 25:47 minuta.

U mix kategoriji pobjednici četvrte etape, ali i ukupni pobjednici su Buff megamo 2, Hans Becking i Naima Madlen Diesner s vremenom 2:05:12, tj. 13:14:19.

U kategoriji Masters ekipa Mondraker Blue Force, Tomi Misser i David Ruano Rimbau osvojili su prvo mjesto danas s vremenom 1:51:21. Oni su ujedno i ukupni pobjednici s vremenom 11:56:12, dok je drugo mjesto ukupnog poretka pripalo Hrvatima, timu BK Campetto – Island Krk u sastavu Marin Deković i Mario Šubr s 30:59 minuti zaostatka.

Nepobjedivi nisu ostali ni Peter Vesel i Loris Tomat, tim Kiendl Sport u kategoriji Grand Masters koji su posljednju etapu završili na drugom mjestu, ali su ipak odnijeli ukupnu pobjedu s vremenom 12:47:02 sati. Etapni pobjednici su Bärti Bucher i Hansjürg Gerber, tim BiXS Bikeholiday s vremenom 2:02:55, dok je tim Kiendl Sport stigao u cilj s 3 stotinke zaostatka.

REZULTATI

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje seod prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila “4Islands MTB race” kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i vansezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,