Aco više nije izbornik, Ivica Skelin ‘za kormilom’ Hrvatske!

Bogdanović, Petrović, Foto Marin Sušić, HKS

Aleksandar Petrović više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, nakon što je u petak održan sastanak vodstva Hrvatskog košarkaškog saveza.

Predsjednik Stojko Vranković i čelnik Stručnog savjeta Dino Rađa razgovarali su s Petrovićem, a detaljnije će svoja razmišljanja javnosti iznijeti u subotu.

“Zaključeno je kako je utakmica osmine finala EuroBasketa 2017 protiv Rusije izazvala negativnu konotaciju i za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika te je dogovoren sporazumni raskid ugovora,” navodi se u šturom priopćenju iz HKS-a.

Aco je na ovogodišnjem EuroBasketu teško stradao u osmini finala protiv Rusije. Prošle godine je s Hrvatskom izborio Olimpijske igre, a u Riju je zaustavljen u četvrtfinalu. Posljednju medalju Hrvatska je osvojila prije 22 godine na Europskom prvenstvu, a tada je izbornik bio upravo Petrović.

Novi izbornik trebao bi biti Ivica Skelin, trener KK Splita, koji je bio pomoćnik Joki Vrankoviću, Jasminu Repeši, ali i Petroviću. (Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA