Ana Đerek osigurala nove Olimpijske igre: Bila bih luda da nisam zadovoljna!

Ana Đerek

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek vrlo dobrim nastupom u kvalifikacijama Svjetskog prvenstva u Stuttgartu  osigurala je nastup na još jednim Olimpijskim igrama.

Ana je nastupila u sve četiri discipline. Najbolju ocjenu ostvarila je na preskoku, gdje je za svoj skok zaradila 13.433 boda, dok je svoje ponajbolje discipline – parter i gredu, odradila zadovoljavajuće, bez većih grešaka. Za parter je tako ocijenjena s 13.033 što joj je donijelo i 27. mjesto kvalifikacija u konkurenciji od čak 203 gimnastičarke, dok joj je izvedba vježbe na gredi donijela ocjenu 12.400. Najslabijom karikom očekivano su se pokazale dvovisinske ruče kod kojih je za vježbu Ana bodovana s ocjenom 10.600.

“Zadovoljna sam, gotovo je i prošlo je dobro, stvarno. Ovo je prvi višeboj u četiri godine na ovako velikom natjecanju, bez ijedne veće pogreške. Stvarno sam išla od sprave do sprave i svaka izvedba je bila u skladu s onime kako smo trenirali. Mislim da bih stvarno bila luda da nisam zadovoljna,” jasno je poručila.

U konkurenciji višeboja, preko kojega lovi plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ostvarila je ukupnu ocjenu 49.466, što je bilo dovoljno za 67. mjesto. S obzirom na to kako plasman na Olimpijske igre ostvaruje 12 ekipa, odnosno gimnastičarke iz 12 najbolje rangiranih ekipa, ostaje prostora za još 20 pojedinki iz višeboja, a otvara se i prostor za po tri najbolje u finalima sprava. Ukoliko su finalistice sprava već plasirane na Olimpijske igre unutar svoga tima, otvara se mjesto za višebojku.

Ana je najvjerojatnije već sada ‘unutra’, no, konačnu i službenu potvrdu možemo očekivati po završetku finala, u nedjelju 13. listopada.

OSTALI SPORTOVI