Ana Đerek s dvije medalje u Mersinu stigla do ukupne pobjede u Svjetskom kupu: Preponosna sam na ovo što sam napravila!

Ana Đerek

Ana Đerek ukupna je pobjednica Svjetskog Challenge kupa za sezonu 2020/2021. na čak dvije sprave, gredi i parteru! Upravo je na ovim spravama danas na Svjetskom kupu u Mersinu osvojila medalje, srebro na gredi i broncu na parteru i uz njih u svoj Split nosi i “kipiće” za ukupnu pobjednicu sezone.

Treću medalju Hrvatskoj među 7 naših finala danas donio je Filip Ude, broncu na konju s hvataljkama. Tijana Korent završila je 4. na preskoku i ujedno 3. u ukupnom poretku SK preskokašica. Sara Šulekić je pak u svom prvom finalu u karijeri završila kao peta na dvovisinskim ručama (12,400), a Christina Zwicker bila je 6. na ručama (12,200) i gredi (11,200).

Ani je za osvajanje ukupnog poretka na gredi trebalo minimalno srebro i ona ga je ulovila s 12,600 bodova. Pobjeda na parteru već je i prije početka finala bila spremljena u džep, stoga je za nju i konačna današnja bronca (12,850) bila i više nego dovoljna.

“Teško mi je opisati koliko sam sretna, zadovoljna i preponosna na ovo što sam danas napravila. Ušla sam u dvoranu praznih ruku, a izašla sa četiri nagrade. I nije to samo za danas. To su nagrade za cijelu ovu godinu, za sve što sam napravila. Osim pobjeda na našim CRO-GYM ligama, najboljeg rezultata na Europskom prvenstvu u Baselu, imam 4 Svjetska kupa iza sebe na kojima sam radila po 2 sprave i svaki put ušla u oba finala. Imam 8 finala, 6 medalja i na kraju 2 ukupne pobjede na rang listi… Na parteru sam očekivala to, ali za gredu mi je trebalo zlato ili srebro i eto, uspjela sam”, rekla je Ana koja je u Mersinu došla do 27 finala SK u karijeri i 13 medalja.

“Sada je i definitivno, neću ići na Svjetsko prvenstvo koje je na jesen u Japanu. Moj plan je sada samo dobro se odmoriti pa ćemo vidjeti što ćemo i kako dalje”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Đerek (@anaderek5)

Filipu Udeu Mersin je pak bio jedna od posljednjih priprema za Japan. Drugi vikend za redom, nakon Kopra, ponovno je bio brončani, ovaj put s ocjenom 14,150 za njegovu 16. medalju na SK u karijeri.

“Nisam zadovoljan vježbom. Sve je bilo super i na kraju, na saskoku sam malo zabrljao, ali bilo je dovoljno za treće mjesto. Sljedeća etapa je zadnja etapa CRO-GYM lige sljedećeg vikenda u Osijeku i onda se pripremamo za SP.”

Tijana Korent drugi put ove sezone ostala je na korak do postolja. U svom 35. finalu u karijeri ocijenjena je sa 13,375.

“Malo sam razočarana jer sam opet bila četvrta kao i u Osijeku. Izgleda da mi ove godine nije baš bilo suđeno da budem na postolju. Nadam se da će se to sljedeće sezone promijeniti. No, svejedno, jako sam sretna sa svojim skokovima, s odrađenim natjecanjem ovdje, imali smo manje vremena za pripremu nego inače, pa je i to djelomično utjecalo. Uspjela sam ipak ostati biti treća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a to je veliki uspjeh za mene. Ponosna sam zbog toga.”

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI