Anamaria Govorčinović dosanjala svoj olimpijski san: Nemam prave riječi kojim bih opisala sreću!

Anamaria Govorčinović

Na europskim olimpijskim kvalifikacijama u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje se održavaju u Segedinu (Mađarska), hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović ostvarila je olimpijsku normu osvojenim drugim mjestom u ženskoj finalnoj utrci discipline kajak jednosjed (K-1) na 500 metara. Članica zagrebačkog KKK Matija Ljubek bila je druga s vremenom 1:56.70, dok je najbrža bila Španjolka Isaberl Contreras (1:56.15).

“Nemam prave riječi kojom bih opisala svoju sreću. Moj najveći san je sada postao stvarnost, uz ogromnu podršku obitelji, trenera i prijatelja! Veliko hvala svima na čestitkama i podršci! Tokio, stižem,” poručila je presretna Anamaria.

Od naših mirnovodaša na kontinentalnim kvalifikacijama nastupili su još kanuistica Vanesa Tot, koja je u finalu zauzela 9. mjesto, te kajakaš Antun Novaković koji se nije plasirao u finale.Tot i Novaković imaju još jednu priliku izboriti nastup u Tokiju – na svjetskim kvalifikacijama 20. i 21. svibnja u ruskom Barnaulu.

Kao prva hrvatska kajakašica u povijesti s osiguranim olimpijskim nastupom, 24-godišnja Govorčinović se za Tokio pridružila kanuistu u slalomu na divljim vodama Matiji Mariniću. Na HOO-ovu popisu evidentnih kandidata i kandidatkinja za OI u Tokiju trenutačno su 43 sportaša i sportašice.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita kajakašici Anamariji Govorčinović ostvarenje sportskog sna – izborenu olimpijsku ‘vizu’ za Tokio!

 

VODENI SPORTOVI