Ante Rađa osvojio svjetsku plivačku broncu!

Rađa, Vincetić Paraolimpijac

Četvrtog dana IPC Svjetskog plivačkog prvenstva za osobe s invaliditetom u Ciudad de Mexicu Hrvatska je osvojila prvo odličje. Ante Rađa osvojio je broncu na 100 metara leđno s rezultatom 1:18.10. Novi svjetski prvak je Brazilac Pereira Italo s rezultatom 1:13,77, dok je srebro osvojio Argentinac de Andrade Matias s vremenom od 1:15.39.

Kako se prvotno prvenstvo trebalo održati u rujnu, ali zbog tragičnih događanja prouzrokovanim potresom SP je pomaknuto za početak prosinca.

Izbornik hrvatskih plivača Slobodan Glavčić komentirao je šanse naših plivača: “Pomicanje početka prvenstva je dovelo i do otkaza pojedinih reprezentacija , tako da su povećane šanse našim plivačima da uđu u borbu za medalje. Vincetić pliva 100 i 400 slobodno i 100 leptir a Rađa 50 slobodno i 100 leđno. Očekivana su finala u svim disciplinama. Ostvarilo se moje očekivanje da Ante Rađa osvoji medalju na 100 leđno. Vincetić je najbliži medalji na 100 leptir. No, nije bez šansi da osvoji medalju na 400 slobodno,” zaključio je Glavčić, piše hpo.hr.

U srijedu nastupa Kristijan Vincetić.

 

PARAOLIMPIJCI