Babić i službeno ostaje izbornik, Balić predstavio svoj plan za unapređenje kvalitete mladih igrača

Balić, Babić  Foto HRS

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza dao je povjerenje Željku Babiću kao izborniku reprezentacije, nakon što je on povukao svoju pisanu ‘neopozivu’ ostavku.

Izbornik Babić zahvalio je članovima Upravnog odbora na ukazanom povjerenju.

“Jedna od točaka dnevnog reda Sjednice Upravnog odbora je bila raspravljanje i odlučivanje o statusu izbornika. Željko Babić je još jednom povukao svoju pisanu ostavku i na Upravnom odboru je izglasano da se i dalje da povjerenje Željku Babiću. Time ostaje izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije i smatra se da njegova ostavka nije ni bila podnesena”, kazao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Glavni tajnik HRS-a Damir Poljak još jednom je dobio novi mandat u trajanju od četiri godine.

“Želim zahvaliti Upravnom odboru na uspješnoj suradnji protekle četiri godine u sklopu kojih smo odradili veliki dio posla u smislu organizacije natjecanja koje smo dobili, kao i ustroja Uredovnice HRS-a te se zahvaljujem na ukazanom povjerenju za naredne četiri godine. Za naredno mandatno razdoblje kao najveći zadatak nameće se priprema i organizacija Europskog prvenstva 2018. u Hrvatskoj, a radit će se i na konsolidaciji stabilnog financiranja HRS-a”, rekao je glavni tajnik Damir Poljak.

Na sjednici UO-a predstavljen je rad za kvalifikacije, pripreme i nastup hrvatske muške juniorske reprezentacije pod vodstvom izbornika Hrvoja Horvata koja se s ovogodišnjeg Europskog prvenstva vratila s četvrtim mjestom.

Koordinator za muški rukomet Ivano Balić predstavio je prijedlog za unapređenje kvalitete mladih igrača koja se temelji na 3-2-1 obrani, a UO je prihvatio inicijativu.

Uoči same sjednice Upravnog odbora, održana je i sjednica Inicijativnog odbora HRS-a za Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj na kojoj je predstavljen troškovnik Prvenstva, prezentirane su održane i planirane promocijske aktivnosti te izvješće o inspekciji gradova domaćina i dvorana od strane EHF-a. (Foto: HRS)

RUKOMET