Babić: “Nismo napravili ono što smo mogli”; Balić: “Izbornik je iznio svoje viđenje priprema i igre”

Ivano Balić, Foto HRS

Na dvosatnom sastanku u sjedištu Hrvatskog rukometnog saveza, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, Glavni tajnik Damir Poljak, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, dopredsjednik Boris Mesarić, član Upravnog odbora HRS-a Ante Ančić, predsjednik Nadzornog odbora Romeo Vrečko, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić, koordinator za muški rukomet Ivano Balić te tehnički tajnik i glasnogovornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Ivica Maraš raspravljali su o ostavci koju je podnio hrvatski izbornik Babić nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Sada već bivši izbornik usmeno je izložio izvješće o radu, pripremama i igri uoči i tijekom Olimpijskih igara. Nakon razgovora i analize, Babić je ostao je pri svojoj odluci oko neopozive ostavke…

Ponuđeni razlog su osobna očekivanja većeg uspjeha!

Uže tijelo Upravnog odbora HRS-a, koje je sudjelovalo na sastanku, sve zaključke dostavit će Upravnom odboru. UO će na svojoj idućoj sjednici, koja će se sastati u relativno kratkom roku, donijeti odluke i zaključke vezane za cjelokupnu situaciju.

Mandat izbornika Babića smatra se zadovoljavajućim iz razloga što je osvojena brončana medalja u Poljskoj te je nastavljeno igranje hrvatske rukometne reprezentacije na velikim natjecanjima, a koje je završilo petim mjestom na Olimpijskim igrama.

“Ostao sam pri svojoj odluci iz osobnih razloga jer smatram da nismo napravili ono što smo mogli. Nisam osobno zadovoljan sa svojim učinkom i zato smatram da trebam otići. Odlazak je u kontekstu mogućnosti da se u budućnosti postižu bolji rezultati,” pojasnio je Babić.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac ovako je komentirao odluku: “Održao se sastanak stručnog stožera na čelu s koordinatorom za muški rukomet Ivanom Balićem te užim dijelom Upravnog odbora HRS-a. Sastanak je protekao u raspravi u kojoj je na usmeni način još jedanput izbornik Babića potvrdio svoju neopozivu ostavku. Uži sastav Upravnog odbora primio je odluku Babića na znanje, kao i sve okolnosti koje su se događale oko Olimpijskih igara. Upravni odbor će od strane užeg tijela dobiti kompletno izvješće i tek će na sjednici, koja će se sastati u vrlo kratkom roku, donijeti odluku i zaključke vezane za cjelokupnu situaciju. Moram napomenuti da je za vrijeme mandata izbornika Babića u relativno kratkom roku nastavljen odličan rezultat. Od brončane medalje u Poljskoj, kvalifikacija na Olimpijske igre i u konačnici peto mjesto na Igrama. Rezultat se nastavlja u kontinuitetu nastupa na velikim natjecanjima.”

Ivano Balić ponovno nije bio rječit: “Okupio se stručni stožer reprezentacije i uži dio Upravnog odbora. Izbornik je iznio svoje viđenje priprema i igre te je ostao pri odluci o svojoj neopozivoj ostavci. Konačnu odluku će donijeti Upravni odbor kada se sastane.” (Foto:HRS)

RUKOMET