Barakude bez finala Europskog prvenstva: Nije isto uzeti broncu ili ostati četvrti

Tucak, HVS

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela izboriti finale Europskog prvenstva, gdje je posljednji put bila prije osam godina u Zagrebu, kad su Barakude osvojile najsjajnije odličje.

Srbija je u Barceloni slavila 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2) pa će tako naši vaterpolisti u subotu u borbu za broncu.

Ključna je bila prva dionica u kojoj su Srbi došli na dva razlike, porednost koju su vješto sačuvali do kraja dvoboja.

Hrvatska je tijekom cijelog dvoboja imala 14 prilika s igračem više, u tim situacijama postignuta su samo tri pogotka i tako se nije moglo do pobjede nad aktualnim olimpijskim pobjednicima. Barakude su Srbiju dobile u posljednja tri međusobna dvoboja, a naši vaterpolisti slavili su i u prošlogodišnjem polufinalu Svjetskog prvenstva, na putu do zlata.

Kraj dvoboja na klupi nije dočekao niti izbornik Tucak, koji je isključen početkom posljednje dionice, a u drugoj četvrti su zbog međusobnog udaranja ranije na hlađenje poslani Loren Fatović i Ćuk.

“Bila je jako teška utakmica. Nismo mi na ovo naučeni, došli smo igrati vaterpolo, a ovo je bio neki sasvim drugi sport. Bilo je puno snažnih fizičkih kontakata i mi nismo imali našu prepoznatljivu lepršavost. Realizacija igrača više nije bila na razini, bilo je loše, ali na kraju nije isto osvojiti broncu ili završiti četvrti. Moramo napraviti sve da u subotu budemo pravi,” rekao je nakon susreta naš pomoćni trener Mile Smodlaka.

Vukičević je na kraju predvodio Hrvatsku s tri pogotka, Bušlje je dodao dva, a po jednom su precizni bili tek Lončar i Vrlić.

Kapetan Andro Bušlje bio je razočaran: “Čestitam Srbiji, bila je bolja. Loše smo igrali, i ovaj put se nismo uspjeli vratiti, imali smo dosta prilika i imamo za čime žaliti.”

HRVATSKA: Bijač (7 obrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković, Buljubašić, Vukičević 3, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić.

 

 

VATERPOLO VODENI SPORTOVI