Barakude dobile i Francuze: Samo jedna stepenica prema odlasku u Tokio

Bušlje

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u trećoj utakmici kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre i Francusku, rezultatom 13:10. Kapetan reprezentacije Andro Bušlje izabran je za najboljeg odnosno najefikasnijeg igrača utakmice. Bušlje je uz Jokovića u utakmici upisao i dva zgoditka, dok su Fatović i Bukić upisali po tri, a Miloš, Vrlić i Garcia jedan pogodak.

“Zaslužena pobjeda protiv Francuske koja se do sada pokazala kao najozbiljniji protivnik na turniru. Prve dvije četvrtine nismo odigrali kao na počecima prve dvije utakmice turnira, no kada smo u trećoj četvrtini nametnuli našu igru odvojili smo se i taj rezultat održavali do kraja. Sutra poslije podne očekuje nas dvoboj s Rusijom, ne preostaje nam puno vremena za odmor. Ukoliko i sutra upišemo pobjedu, ostajemo prvi u grupi što nam je i bio cilj. Ipak, to je samo još jedna stepenica prema onome što priželjkujemo, osigurati odlazak u Tokio,” rekao je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Hrvatska je sada prva u skupini B sa šest bodova dok su iza nje Rusi s pet, Nizozemska s četiri, Francuska s dva, Rumunjska s jednim te Njemačka bez upisanog boda.

Barakude u srijedu igraju protiv Rusije.

U skupini A na začelju se nalazi reprezentacija Crne Gore s četiri boda, jednako kao i Grčka koja se nalazi na drugom mjestu. Slijede Gruzija i Kanada s po dva boda, dok je Brazil na začelju bez ostvarenih bodova.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI