Barakude u dramatičnom raspucavanju s Rusijom izborile Olimpijske igre: Ovo je bio filmski scenarij…

Barakude, Tokio

Posljednja utakmica hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je odlučivala o odlasku Barakuda na Olimpijske igre, ušla je u dramatičnu završnicu te nakon tri serije peteraca završila pobjedom Hrvatske nad Rusijom 25:24 (4:3, 2:4, 3:1, 2:3, 14:13).

“Čestitam dečkima i stožeru na izvanrednoj borbi. Ovo je bio zaista filmski scenarij. Nitko od nas ovo nije mogao predvidjeti. Mogu samo reći da mi je drago da smo se plasirali. A i da je ovo napokon završilo i da možemo ići sretni doma i spremati se za ljeto. I Tokio,” rekao je Ante Vukičević.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hrvatski vaterpolski savez (@cro_wp)

Među Barakudama danas su se među strijelce upisali Vukičević, Bušlje i Vrlić s dva zgoditka, potom Fatović, Joković, Bukić, Miloš i Burić po zgoditak. Junaci raspucavanja bili su vratari Popadić i Bijač, ali i svi koji su uspjeli svladati ruskog vratara, za veliko slavlje.

“Ono po što smo došli u Rotterdam smo ostvarili. Izborili vizu za Tokio. Nažalost na najteži mogući način, ali možda i najslađi. Čestitam cijeloj ekipi i stručnom stožeru. Nadam se da je ovo samo jedan uspješan uvod u ono što nas čeka na ljeto,” zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI