Barakude u Puli krenule s pripremama za Svjetsko prvenstvo: Ekipa je nova, posla je puno, a vremena malo

Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Puli je započela je svoj ciklus priprema pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ih očekuje u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja, s time da reprezentaciju prva utakmica očekuje 21 lipnja.

“Okupili smo se u nedjelju uvečer, po završetku klupske Lige prvaka. Nemamo puno vremena, cilj nam je odmoriti igrače i psihološki ih pripremiti za prvo veliko natjecanje koje nas očekuje ovo ljeto. Ekipa je nova, posla puno a vremena malo, no ja vjerujemo da ćemo u tom kratkom roku ipak uspjeti odraditi sve što treba. Pravi test bit će nam utakmice s reprezentacijom Italije. S njima ćemo odigrati dvije službene utakmice, prva je u Trstu dok drugu igramo 14. lipnja u Puli. S time ćemo završiti ovaj ciklus priprema, dečkima dati dva slobodna dana i već 17. lipnja se ponovo okupljamo. Tada će se saznati odabrana trinaestorica igrača koja već 18. lipnja odlaze u Budimpeštu na još jednu sparing utakmicu, ovog puta s mađarskom reprezentacijom, nakon čega ćemo vjerujem spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva,” najavio je izbornik Ivica Tucak.

Karte za službenu utakmicu s Talijanima, aktualnim svjetskim prvacima koji 14. lipnja dolaze u Pulu kreću u prodaju od danas na recepciji gradskog bazena Pula.

Nakon loših vijesti o ozljedi braniča Hrvoja Benića zbog čega izostaje s popisa za pripreme, kao i novoj vijesti o ozljedi vratara Ivana Marcelića, Ivica Tucak na Svjetsko prvenstvo sigurno putuje bez te dvojice igrača pa su na pripreme stigli:

VRATARI
Marko Bijač (Olympiacos)
Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
Jerko Jurlina (Mladost)

CENTRI
Josip Vrlić (Radnički)
Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)
Lovro Paparić (Vouliagmeni)

BRANIČI
Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)
Matias Biljaka (Mladost)
Rino Burić (Jadran)

NAPADAČI
Konstantin Harkov (Jadran)
Ivan Domagoj Zović (Szolnok)
Jerko Marinić Kragić (Jadran)
Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)
Franko Lazić (Mladost)
Ante Vukičević (Marseille)
Luka Bukić (Jadran)
Andrija Bašić (Palermo)
Dario Rakovac (Mladost)
Kristijan Milaković (Szolnok)

U stručnom stožeru su izbornik Ivica Tucak, uz pomoćne trenere Zorana Bajića i Juru Marelju, kondicijskog trenera Peru Kuterovca, trenera vratara Renca Posinkovića, video-analitičara Igora Pezelja i fizioterapeuta Damira Luketića.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI