Barbara Matić novim srebrom najavila uspješnu godinu

Barbara Matić, Foto EJF

Hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) osvojila je srebrnu medalju na Grand Slamu u Njemačkoj! Na velikoj pozornici Düsseldorfa, naša najbolja judašica vrhunskim predstavama je pokazala svjetsku kvalitetu.

Osmo mjesto na svjetskoj ranking ljestvici omogućilo joj je propuštanje prvog kola. U prvom izlasku na tatami Matić je više vremena potrošila na put od dvorane za zagrijavanje do tatamija nego za pobjedu. Tako je uvjerljiva bila protiv Jager (NED), koja nije niti ušla u borbu, a već se nakon 16 sekundi i dva wazarija poklonila Barbari kao pobjednici.

Nije drugačije prošla niti Galandi (GER), domaća predstavnica koja je pokazala čvrstoću i kvalitetan judo protiv iskusne Niang (MAR). Zato je Matić pokazala odlučnost i ponovno nakon samo šest sekundi upisala prvi wazari. Sedamdeset sekundi kasnije odličan ippon samo je zakucao Galandi za tatami, a Matić poslao u polufinale.

Za mjesto u finalu moralo se proći Niizoe (JPN), 25. na svijetu. Odlična priprema uz vrlo aktivni početak naše judašice prisilio je Japanku na dvije kazne u prve dvije minute borbe. To ju je natjeralo na više rizika, što je Matić iskoristila prvo wazarijem, a zatim i zahvatom (ippon) u posljednjoj minuti borbe.

Sve to za, reklo bi se, školski prolaz u finalni dvoboj protiv druge Japanke, Ono. Osamnaesta judašica svijeta od početka borbe je pokazala namjeru da iskoristi svaku priliku u parteru. U drugoj minuti finala to je i uspjela, okrenula je Matić, uhvatila ju u zahvat te ipponom došla do zlata.

Nakon srebra na Mastersu u Rusiji, Barbara Matić je ovim drugim mjestom pokazala kako bi 2018. mogla biti vrlo uspješna godina. (Foto: EJF)

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,