Bišćan: Neke stvari smo naučili iz vlastitih grešaka; Majer: Svi živimo za plasman na Euro

U-21

Mlada hrvatska U-21 nogometna reprezentacija uspješno je nastavila svoj put prema Europskom prvenstvu, minimalnom, ali izuzetno vrijednom pobjedom na gostovanju kod Grčke.

Nakon što je početkom rujna u Varaždinu bilo 5:0 za ‘mlade Vatrene’, u novom je okršaju presudio jedan pogodak, a postigao ga je Majer u 27. minuti, spretnom reakcijom nakon ubačaja upornog Šutala s desne strane terena.

“Sretan sam zbog pobjede, kao i zbog postignutog pogotka. S obzirom na situaciju na tablici, ovo je bila jako važna pobjeda – napravili smo ono po što smo došli, uzeli sva tri boda, i mislim da je cijela momčad zadovoljna. Ostat će mi svakako jedan od dražih pogodaka, jer mislim da je dosta specifičan, makar još nisam stigao pogledati kako je izgledao na televiziji. Važan je, kao i svaki drugi, i drago mi je da smo zbog njega pobijedili,” rekao je Majer nakon pobjede.

“Igrom i rezultatima pokazujemo da smo se posložili nakon lošeg starta, tada nismo bili pravi. Napokon smo skupili glave, a svi igrači posjeduju kvalitetu. Dobri smo prijatelji i prije svega smo se upravo zato podigli. Sada ovisimo sami o sebi, na ruku su nam išli neki drugi rezultati. Ostale su nam još dvije utakmice, idemo po obje pobjede i plasman na Europsko prvenstvo. Svi živimo za to,” prenosi hns-cff.hr.

Hrvatska natjecanje nastavlja 12. studenoga na gostovanju kod Škotske, dok će kvalifikacije zaključiti 17. studenoga, kada dočekuje Litvu i s dvije pobjede sigurno će izboriti Euro.

“Samo nam obje preostale pobjede garantiraju odlazak na Europsko prvenstvo. Da nam je netko ponudio takav scenarij, odmah bismo ga prihvatili. Imamo dobru šansu, optimizam temeljimo na svemu što smo vidjeli na zadnjim okupljanjima. Vjerujemo da možemo posao odraditi do kraja,” dodao je izbornik Bišćan pa istaknuo:

“Neke smo stvari naučili iz vlastitih grešaka, koje smo skupo platili, shvatili smo da je ovo specifično natjecanje bez puno prilika za popravni ispit. Dojam je uvijek bitan, ali najbitnije je biti kompetitivan i dobro se pripremati za utakmice. Daleko smo još od završenog posla, no još uvijek smo živi, premda se nakon poraza od Češke činilo da ćemo teško ostati u igri do kraja. Sve ove pobjede utječu na atmosferu u reprezentaciji i u dobrom ćemo raspoloženju dočekati vjerojatno i ključnu utakmicu, protiv Škotske.”

Hrvatska: Šemper, Sosa, Gvardiol, Erlić, Šutalo, Moro, Nejašmić, Majer (66′ Bistrović), Ivanušec (90+1′ Šverko), Špikić (67′ Vizinger), Musa (78′ Kulenović). Izbornik: I. Bišćan.

(Foto: Ethniki Omada)

NOGOMET