Bjelica emotivan na rastanku s Dinamom: Očekivao sam bolju komunikaciju

Nenad Bjelica

Nenad Bjelica i GNK Dinamo raskinuli su suradnju i trofejni trener više nije strateg hrvatskog prvaka, nakon višesatnih pregovora u četvrtak na Maksimiru.

Na klupu Plavih sjeo je u svibnju 2018. godine, osvojio je dvije šampionske titule, izborio je povijesno ‘proljeće u Europi’ nakon pola stoljeća čekanja, dok je u aktualnoj sezoni vodio Dinamo u Ligi prvaka i u domaćem prvenstvu s uvjerljivom razlikom stigao na korak od novog naslova prvaka, prije nego je svjetska epidemija koronavirusa zaustavila sva sportska natjecanja.

Bjelica nije pristao na jednostrano smanjenje ugovorenih primanja, a nakon što je Dinamo otpustio njegov stručni stožer bilo je jasno kako će tražiti i novog glavnog trenera.

“Sporazumno smo raskinuli, na obostrano zadovoljstvo.  Zahvalio bih se svima, najviše igračima, stručnom stožeru, doktorima, navijačima. Svatko ide svojim putem, idemo dalje,” poručio je sa suzom u oku i ‘knedom u grlu’ Bjelica.

“Nije bilo lako otići, jer praktički se nisam ni s kime niti posvađao. Branio sam svoje, Dinamo je donio odluku s kojom se nisam složio. Normalno da je teško otići, kad su ostvareni takvi rezultati i bila je takva atmosfera. Takav je život.”

“Dinamo imao 18 bodova prednosti i čestitam mu na novom naslovu prvaka!”

“Očekivali smo bolju komunikaciju. Način, tajming pa i iznos nisu bili onakvi kakvi smo očekivali. Ovi dečki su pokazali veliki karakter na
terenu, ne moram ponavljati koliko su puta pomagali humanitarno, pa i u ovoj situaciji,”
poručio je.

“Sa Zdravkom se nisam niti posvađao. U dvije godine smo imali možda dva razmimoilaženja mišljenja, ali tako je u svakoj obitelji. Sve ono što sam govorio i ranije sada potvrđujem,” komentirao je Bjelica odnos sa ‘savjetnikom’ Dinama, koji je trenutno u Međugorju, u bijegu od hrvatskog pravosuđa. ,

Njegov nasljednik trebao bi biti Igor Jovičević, dosadašnji trener druge momčadi Dinama.

NOGOMET