Bogdanović se priključio Hrvatskoj u Splitu: Želimo u sinergiji s navijačima izboriti Olimpijske igre

Bogdanović, HKS

I u drugoj prijateljskoj utakmici, ovaj put zatvorenoj za javnost, Hrvatska je slavila protiv Portorika sa 72:66 (22-18, 24-9, 10-17, 16-22).

Prvu je utakmicu u ovom ciklusu priprema službeno odigrao i Bojan Bogdanović, ubacivši 12 poena uz 5 asistencija. Ante Žižić je imao savršeno precizan šut (7/7 za 2 poena i 4/4 slobodna bacanja) kojim je upisao 18 poena uz 7 skokova, a dvoznamenkasti su još bili i kapetan Roko Leni Ukić s 11 te Miro Bilan s 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Slijedi pravi izazov – Olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu. Od 29.6. do 4.7. Hrvatskoj treba šesti igrač, Spaladium Arena je djelomično otvorena za publiku, a ulaznice možete nabaviti putem sustava ulaznice.hr i na blagajni Spaladium Arene.

“Ova je utakmica bila zatvorena za javnost, probali smo neke stvari da vidimo kako će to izgledati. Druga nam je ovo utakmica u 24 sata. Prvih 25 minuta je stvarno bilo dobro, imali smo 23 poena razlike, no zadnjih smo 15 minuta popustili. Ekipi Portorika smo dopustili dosta napadačkih skokova, kao i neke poene iz kontranapada. Obrana je bila na jednom lijepom nivou, primili smo 66 poena, a i napadački smo kreirali dosta dobre situacije. Isto kao i jučer, šut je bio slabiji, međutim 20-25 šuteva je bilo odlično izrađenih, a kada dođe turnir i budemo svježi, to će i ulaziti. Sve u svemu smo zadovoljni. Nije bio lak taj pripremni period jer smo svaku pripremnu utakmicu dobivali nekog novog igrača i trebalo je ponovno kretati od nule, raditi treninge i pokazivati akcije. Tu se gubilo malo ritma i intenziteta na treningu. Međutim, sada je ispred nas još pet dana do prve utakmice na turniru, vrijeme da se dobro posložimo, uigramo, damo sve od sebe i pokušamo ostvariti plasman na Olimpijske igre.”

Uskoro počinje Olimpijski kvalifikacijski turnir, a izbornik naše košarkaške vrste pozvao je navijače da dođu u što većem broju podržati reprezentaciju:

“Zaista bih želio da se dvorana napuni maksimalno koliko može jer to nam je stvarno potrebno. Drugačije je igrati pred punom dvoranom i zato pozivam sve zaljubljenike u košarku da dođu, da nas podrže i da zajedno, u jednoj sinergiji, izborimo plasman na Olimpijske igre i da uživamo u ta četiri dana vrhunske košarke.”

(Foto: HKS)

KOŠARKA