Bogdanović: Znamo koliko smo dobri!, ali treba ostati čvrsto na zemlji! Planinić: Imamo velika očekivanja!

Hrvatska, dres

Hrvatski košarkaši otputovali su u Cluj gdje ih očekuju utakmice skupine na ovogodišnjem Europskom prvenstvu

“Svi igrači i svi u stručnom stožeru su spremni za Europsko prvenstvo i jedva čekamo početak. Dobro se osjećam, igrači su dobro prihvatili ulogu koju sam dobio u ekipi, na poziciji četvorke. Odmoriti Šarića i unijeti energiju u defenzivnom dijelu igre i pogoditi otvorene šuteve,” rekao je prije puta Dragan Bender, debitant u seniorskoj nacionalnoj izabranoj vrsti na velikom natjecanju!

Darko Planinić za hrvatski dres uvijek daje sve od sebe: “Imamo velika očekivanja, puno smo radili i nadamo se dobrim rezultatima. Pripreme su bile naporne i mislim kako smo spremni.”

“Španjolska je favorit skupine, ostale ekipe su neugodne, ali mi smo spremni za sve utakmice!”

Bojan Bogdanović spreman je za akciju: “Konačno! Zadnjih sedam dana se osjeća pozitivna nervoza. Jedva smo čekali da krenemo put Rumunjske, da se upoznamo s dvoranom i ambijentom koji nas tamo očekuje.”

Natjecanje otvaramo protiv Mađarske 1. rujna, a u skupini smo još sa Španjolskom, Crnom Gorom, Češkom i domaćinom Rumunjskom…

“Mađarska i Rumunjska su autsajder, ali se ne smije podcijeniti. Mađari imaju dva nezgodna igrača, Rumunji su nam nepoznanica, iako smo gledali njihove utakmice. Nisu imali nekog uspjeha, ali imat će punu dvoranu iza sebe, domaćini su i treba ih shvatiti ozbiljno. Onda dolaze dvije najvažnije utakmice, računamo kako ćemo se uz Španjolsku i Crnu Goru boriti za prve pozicije u skupini.”

Mislim da dobro izgledamo, dobro smo radili, a pokazali smo kroz pripremno razdoblje da se možemo nadati nečemu. Dobro je da smo izgubili od te Slovenije, da se vratimo u realnost. Znamo koliko smo dobri, ali trebamo stajati čvrsto na zemlji,” poručio je Bogdanović!

KOŠARKA