Boksačke kvalifikacije za Tokio ipak prekinute, Zeljko i Sobjeslavski poraženi

CBF Hrvatski boksački savez

Boksački olimpijski kvalifikacijski turnir, koji se ovih dana održavao u Londonu, ipak je prekinut zbog svjetske pandemije koronavirusa. Nastavak se očekuje krajem svibnja…

“Osiguravanje dobrobiti sportaša, dužnosnika i svih ostalih sudionika glavni je prioritet BTF-a (Boxing Task Force). Od pripremne faze događaja, BTF surađuje s Lokalnim organizacijskim odborom (LOC) – tijelom za provedbu natjecanja – kao i sa svojim dionicima, vlastitim medicinskim stručnjacima i nacionalnim zdravstvenim tijelima, na uspostavljanju poduzete potrebne mjere predostrožnosti. BTF je na kraju donio odluku da se događaj danas obustavi, usred sve većih ograničenja putovanja i karantenskih mjera, kako bi sudionici iz preko 60 zemalja mogli prilagoditi svoje planove putovanja i vratiti se kući. BTF želi zahvaliti zemljama domaćinima, organizacijskim odborima i svim sudionicima koji su uključeni na njihovoj podršci i ogromnim naporima u rješavanju ove izvanredne situacije,” navodi se između ostalog u priopćenju.

BTF će nastaviti svakodnevno ocjenjivati ​​situaciju s ciljem dovršetka raspodjele preostalih mjesta za plasman u Tokio. Prioritet BTF-a ostaje kvalifikacija sportaša na Olimpijske igre, a svemu će biti naknadno obaviješteni čim budu dostupne dodatne informacije.

Prije obustave natjecanja poraze su doživjeli Marko Zeljko u dvoboju 1. kola kategorije do 69 kilograma od Bjelorusa Radzioova (1-4), dok je Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75 kilograma izgubio od Finca Abdilrasoona (2-3).

U Londonu su ranije poraženi i Toni Filipi i Ivana Habazin, dok je jedinu pobjedu ostvario Luka Plantić.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Summa summarum….Stvarno nisam netko od javnih izjava preko drustvenih mreza, ali osjecam potrebu izreci nekoliko rijeci. Prvo, hvala svima, koji su mi podrska cijelo vrijeme, i u usponu i u padu. Isto tako, zao mi je, sto sam iznevjerila ljude koji su najvise vjerovali u mene. Sve je to zivot. Da bi mogao hodati, moras znati puzati. Nekad treba puzati da bi se mogao ponovno podici. Hvala svim kriticarima, a posebno onima koji me hvale na sva vrata samo u pitanju pobijede, a imaju najgore rijeci u slucaju poraza. I to je sastavni dio zivota. Pogotovo je velika motivacija kad to dolazi od ljudi koji mi glume bliske prijatelje. Dragi ljudi, boks je moj zivot, moj izbor, to je sport u kojem jedna osoba mora izgubiti. Izgubila sam ne jednom, izgubila sam nekoliko puta, izgubila sam u kljucnim trenucima, nekad sam u kljucnim trenucima i pobijedila. Ne ponosim se porazom, i ja sam sama sebi najveci kriticar. Nisam sretna. Imam gorak okus u ustima i to je moj najveci poraz. Nisam zadovoljna svojom izvedbom na ovim kvalifikacijama. Izgubila sam, jer sam pobijedila sama sebe. Niz poraza nastavio se sad i dulje nego sto sam mogla ocekivati. Nisam osoba koja ista uzima olako, nisam osoba koja je ikad odustala, nisam osoba koja trazi izgovore, jer za svaki potez, za svaku propustenu priliku ja sam jedina odgovorna osoba. Pokusavala sam, izaci iz svih prepreka, mozda nisam pobijedila u borbama, ali jesam u preprekama. Zelim se zahvaliti Hrvatskom boksackom savezu na ukazanom povjerenju i prilici da odem na kvalifikacije, ali isto tako zelim se i ispricati sto nisam opravdala to povjerenje. Hvala @kralj_zoran_ml koji je vjerovao u mene, i koji je jedan od onih koji su inicirali ovu ideju. Hvala ti Svi me pitaju, sto cu dalje? VIdjeti cemo, kako ce se stvari odvijati. Jel ovo kraj? Nije!! Nisam bila samo jednom na dnu. Nisam se vratila samo jednom iz nicega, ali jesam. Vratit cu se opet. Sve ima svoj razlog. Znam da samo Bog zna, zasto sam podbacila, ali nisam ni trunke posumljala u Njegovu volju. Hvala svima na iskrenim porukama podrske. Nikad nije kasno za promjene, nikad nije kasno za novi pocetak. Poraz nije kraj, vec odgadanje za vece sutra!

Objavu dijeli Magnifique Lady Ivana Habazin (@ivanahabazin)

Europsko prvenstvo za mlađe seniore, koje je trebalo u Budvi početi krajem travnja, pomaknuto je za polovicu svibnja. Prema informacijama iz EUBC-a, novi datumi su 15. do 27. svibanj.

(Foto: Hrvatski boksački savez)

BORILAČKI SPORTOVI