Borna Gojo dobio priliku ispred Nine Serdarušića: Imali smo dojam da mu uvjeti više odgovaraju

hts-mario-cuzic

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Franko Škugor prijavio je sastav za predstojeći tjedan završnog turnira Davis Cupa u Madridu. Jedina izmjena u odnosu na prvu nominaciju je Borna Gojo, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića, koji je od nastupa odustao prije desetak dana.

“Prijavili smo jutros sastav i sada je postava Borna Ćorić, Borna Gojo, Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić. Bila je dvojba između Borne Goje i Nine Serdarušića za drugi pojedinačni meč, a odlučili smo se za Bornu jer se malo bolje snalazi u bržim uvjetima Znamo da je ovdje nešto veća nadmorska visina, pa smo imali dojam da njemu uvjeti malo više odgovaraju nego Nini. To je bio jedini razlog zašto smo tako odlučili”, rekao je Škugor. Vezano uz opcije za meč parova dodao je: “U postavi su trojica igrača, jer bod u paru može biti jako bitan. Odnosno, čak ako je poslije pojedinačnih mečeva rezultat 2:0 ili 0:2 osvajanje boda u paru kasnije može biti presudno za prolaz u četvrtfinale, jer dalje ne idu samo pobjednici skupina, nego i još dvije drugoplasirane reprezentacije. Osim toga, imali smo i manjih poteškoća, Mate Pavić s leđima, a Ivan Dodig s vratom, pa makar su obojica u subotu normalno trenirali ostavili smo zbog sigurnosti obojicu u ekipi uz Nikolu Mektića, kako bismo u parovima imali opciju više”, rekao je Škugor.

Prvi susret na turniru Hrvatska će imati u ponedjeljak od 16 sati protiv Rusije.

Hrvatski teniski reprezentativci sudjelovali su na gala večeri Davis Cupa koja se održala u povijesnoj palači Cibeles u Madridu. Kristalna galerija jedne od najpoznatijih svjetskih turističkih atrakcija bila je domaćin večeri kojoj su prisustvovali svi timovi koji će se od ponedjeljka natjecati za naslov najboljeg, a titulu brani Hrvatska.

Slobodne trenutke između treninga, naši reprezentativci provode uz društvene igre ili pak uz razgled grada. Madrid iznova posebno oduševljava našeg reprezentativca Matu Pavića koji je ususret odlasku u Španjolsku izjavio: “Moja idealna destinacija je Španjolska, a posebno Madrid. Ovdje je dobra klima, hrana i vino. Grad živi 24 sata, pun je izvrsnih restorana i sviđa mi se način života gdje se sve kasno odvija. Recimo na večeru se odlazi oko 22 sata navečer što meni odgovara jer nisam jutarnji tip!”

(Foto: HTS/Mario Ćužić)

TENIS