Branimir Budetić hrvatski stjegonoša na otvaranju Paraolimpijskih igara u Riju: “To malo tko doživi, imat ću još veći motiv”

Budetić, zlato

Dvostruki osvajač paraolimpijske medalje i aktualni svjetski rekorder u bacanju koplja, atletičar Branimir Budetić, nosit će hrvatsku zastavu na ceremoniji otvaranja 15. paraolimpijskih igara koje će se od 7. do 18. rujna održati u Rio de Janeiru.

“Iznimna mi je čast i ponos što sam stjegonoša na svečanoj ceremoniji otvorenja PI u Riju. To malo tko doživi i izuzetno sam ponosan što ću nositi hrvatsku zastavu u Riju. Iako je ostalo manje od mjesec dana do moje discipline, dani sporo prolaze. Lagano se osjeti uzbuđenje i napetost prije nastupa. No, forma se brusi i sve se odvija kao što je i planirano. Naravno to je još veći motiv da dobro odradim svoje natjecanje 14. rujna i da dam sve od sebe kako bih opravdao svoj status stjegonoše,”  izjavio je Budetić.

Podsjetimo, unazad godinu dana Branimir Budetić srušio je europski, te nekoliko mjeseci kasnije i svjetski rekord na IPC Svjetskom prvenstvu u Dohi. Sredinom ove godine ponovo je postavio novi svjetski rekord na Europskom prvenstvu u Italiji, što ga čini glavnim kandidatom za osvajanje najsjajnijeg odličja na Paraolimpijskim igrama u Riju. U njegovoj kolekciji paraolimpijskih medalja nedostaje jedino zlatno odličje, što Branimiru daje veliku motivaciju i želju da je osvoji upravo na nadolazećim igrama, prenosi hpo.hr.

Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastupit će 17 hrvatskih sportaša s invaliditetom i to devet atletičara, četiri stolnotenisačice, dva plivača te jedan strijelac i jedna judašica.

PARAOLIMPIJCI